Fyra av fyra

Självklart kan Erik Saade inte vara med i Andra chansen, det fattar ju alla. Istället är det idag Kodjo Akolor som leder programmet tillsammans med Sarah Dawn Finer som leker diva och faktiskt kommer undan med det större delen av tiden. Den riktiga divan är dock Marika Carlsson, men hon har hamnat i Norrköping istället för Nyköping. När Kodjo Akolor sjunger Hold me now och Johnny Logan dyker upp lipar jag och maken suckar. Han förstår inte riktigt min fäbless för smöriga schlagers, men Hold me now är kanske min största favorit ever (i dessa sammanhang that is). Sedan borde Logan fimpa såväl mustasch som skägg, men det är en helt annan historia. Slutsatsen är att jag gråter lika mycket när Kodjo och Johnny sjunger för Kodjos mamma Grace, som maken gråter när barn hittar sina biologiska familjer i Spårlöst. Måns Zelmerlöw i duett med Dotter då? Jag säger nja och föredrar en Logan med kulmage.

Egentligen borde det inte funka för mig, men jag har faktiskt charmats av programledarna i år och det funkar även idag trots att det blir lite väl mycket ibland. Cringe kanske, om det inte varit så cringe med snart 45-åringar som använder ord som cringe. Låt mig förklara det så att någon äldre kan förstå, det behövs alltså en skämskudde ibland, men förvånansvärt sällan. Främst faktiskt då artisterna ska förklara hur glada de är för att ha gått till Andra chansen och mycket de tycker om den låt de möter i sin duell. Som om de inte hade föredragit att gå direkt till finalen.

En duell i taget och först ut var Andreas Johnson och Anna Bergendahl. Två av de låtar jag tycker bäst om av de åtta bidragen som tävlar i Andra chansen, framförda av två av de artister med bäst rösterna även om Johnson håller sämre ikväll, men också två låtar med rätt obegripliga texter. Min favorit var ändå Anna Bergendahl även om Andreas Johnsons låt gör mig riktigt glad. Björkman valde att dessa två skulle mötas för att artisterna når samma publik, men det känns lite skevt. Jag tror snarare att Johnson når samma publik som Martin Stenmarck och Arvingarna.

Andra duellen är mellan Vlad Reiser och Nano. Okej att Vlad Reiser har många fans, men hur han ens fått en plats i Melodifestivalen är för mig begripligt. Att han gick vidare till Andra chansen är hur märkligt som helst. Killen kan nämligen inte sjunga för fem öre och det hela är bara hur pinsamt som helst. Nano sjunger egentligen bra, tyvärr håller hans röst inte riktigt den här gången heller även om det är lite bättre ikväll. Låten har vuxit lite efter några lyssningar, men det här är dock en låt som funkar bättre på radio än live. Det här är helt klart två låtar som borde ha fått mött andra bidrag och blivit utslagna.

I duell nummer tre möttes Martin Stenmarck och Lisa Ajax. Ytterligare två kanonröster, men egentligen två låtar som passar mig sådär. Personligen tycker jag mest om Stenmarcks bidrag skrivet av bland andra Uno Svenningsson. Ajax låt är snygg, men alldeles för jämntjock för min smak, eller kanske snarare jämnsmetig om det nu är ett ord. Ajax imponerade på mig ikväll och jag tippade att hon skulle gå vidare till final. Trots detta var jag tvungen att snabbspola under framträdandet, vilket var möjligt då jag tittade i efterhand. Det är inget jättebra betyg.

Fjärde och sista duellen var mellan nykomlingen Rebecka Karlsson och veteranerna Arvingarna, idag fler än förra veckan. Ikväll var Karlssons röst svajig och framträdandet något forcerat, medan Arvingarna med Casper Janebrink var hur säkra som helt. I do är en perfekt låt att sjunga i örat på någon under dansen och även om jag verkligen inte tycker att det är någon bra låt, förstår jag vad som lockar publiken.

Vinnarna då? Jo, Christer Björkman presenterar dem och resten av startfältet i finalen. Låtarna från Andra chansen får startnummer 2, 6, 7 och 12.

Finalplats 6 går till Anna Bergendahl (check)

Startnummer 7 kommer att bli Nano (check)

Finalplats 2 Lisa Ajax (check)

Låten som avslutar hela finalen är Arvingarna (check)

Vilket betyder att melodi nummer 2 vann i alla fyra dueller och att jag hade fyra rätt av fyra möjliga. Ni kan kalla mig fru Melloexpert. 😉

 

 

 

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: