Så hur gick det då?

Marika Carlsson är fantastisk. Erik Saade överraskar. Sara Dawn Finer är proffsig och sjunger skjortan av de flesta (förra årets Eurovision-vinnare inkluderad). Kodjo Akolar är charmig som vanligt. Visst känns det som en bra programledarkvartett i år? Jag är i alla fall (lite ovilligt) imponerad.

Blir de folkkära?

Blir de utröstade?

Sju bidrag blev fem i denna den första deltävlingen från Göteborg. Röstningsrekord, så då måste de väl vara rätt låtar som går vidare? Eller?

Först ut var Nano. Hold on var bättre, men den här mannen kan sjunga. Chasing river är mäktig, men det blir lite surt på sina ställen vilket överraskar mig. Kanske spelar nerverna honom ett spratt?!

No drama med High 15 funkar kanske på ett bodypump-pass, men bra är det inte och när det blir Ace-Wilder-rap av det hela blir det bara pinsamt. Sjunga kan de helt klart, men låten lämnar en hel del att önska.

Wiktoria är en av makens gamla elever och hon har blivit riktigt proffsig. Tyvärr tycker jag att låten är riktigt tråkig, men det verkar jag ha varit ganska ensam om.

Mina bränder med Piff och Puff är definitivt inte min favorit. Rösterna sitter inte, låten går liksom för snabbt och kanske hade Samir & Viktor kommit undan med oj-oj-oj-refrängen. Att de var bland de fem bästa är för mig en gåta.

Arja Saijonmaa är fin på alla sätt, men Mina fyra årstider blir något av en pekoral, trots att hon ivrigt hejades på av publiken.

Mohombi kallar sig afro-viking och han har en röst som jag verkligen tycker om. Låten är dock lite tråkig, men kan vinna i längden.

Även Anna Bergendahl har en fantastisk röst, men en bättre låt. Jag gillar Ashes to ashes och absolut älskar scenen hon framför låten på.

Direkt till final från Göteborg går Wiktoria, vilket överraskade mig. Kul ändå att hon gick vidare, trots att ballader inte är min grej. Rösten däremot imponerar.

Andra finalbidraget blev Mohombi, en världsartist som kommit hem. Kul!

Nano och Anna Bergendahl gick till Andra chansen.

Så, hur bra tippade jag?

Mina finaltippade gick till Andra chansen och de jag trodde skulle få nöja sig med en ny chans gick till final. Hyfsat ändå!

 

 

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: