Jag kommer hem till jul

Jag kommer hem till jul av Joanna Bolouri är en av de mest underhållande julböcker jag läst i år. Mycket tack vare miljön, men också den rejäla dos humor vi bjuds på. Huvudpersonen Emily är 38 år och arbetar som lärare. Hon delar en lägenhet i London med kollegan Alice och modellen Toby.

Det är snart dags för det traditionella megajulfirandet hos Rachels föräldrar i Skottland och i år har hon äntligen en pojkvän att visa upp. Robert är rik och Rachel är säker på att han kommer att imponera på hennes familj, förutsatt att han överlever firandet. Helt ärligt är hon lite orolig, då de kan vara rätt så brutala.

Så tar det slut mellan Robert och Rachel precis före jul och istället för att behöva förklara det för sin familj, betalar hon sin granne Evan för att följa med. Han är yngre och riktigt påfrestande, men att åka med honom är bättre än att åka ensam. De hyr en fin bil och drar till Skottland.

Visst är Jag kommer hem till jul en klassisk feelgood, men den är ovanligt välskriven och underhållande. Joanna Bolouri skriver riktigt roligt och beskrivningarna av Rachels galna och ganska så hopplösa familj är gjorda med svärta och kärlek. Självklart blir Rachel och Evan kära på riktigt och självklart blir det en hel del förväxlingar, men det är snyggt gjort och jag gillar det jag läser.

Jag kommer hem till jul skulle kunna bli en riktigt underhållande film i stil med Love Actually. Minsta lilla biroll är genomtänkt och det är riktigt roligt att läsa om ett julfirande som jag själv definitivt inte skulle ha överlevt. Helt klart den bästa av de julböcker jag läst i år.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: