13 reasons why andra säsongen

Första säsongen av tv-serien 13 reasons why baserades på Jay Ashers fantastiska bok med samma namn och den var riktigt bra. Skådespelarna, speciellt Dylan Minnette som spelade Clay och Katherine Langford som spelade Hannah, var duktiga och kändes passande för sina roller.

Så kom en andra säsong, med manus skrivet av Jay Asher, där rättegången mot skolan står i centrum. Hannahs föräldrar, eller egentligen främst hennes mamma, vill få upprättelse och någon att skylla på. Jag var inte helt övertygad, men tyckte att det var intressant att få se hur de andra karaktärerna uppfattade händelserna på banden.

Det började bra och karaktärerna utvecklades. Vi fick veta mer om Hannah än vi visste förut och några fler pusselbitar. Kassettbanden ersattes av foton. Men sedan började det bli ganska segt och väldigt eländigt. Självklart är det sorgligt i en serie med ett självmord i fokus, men det som gjorde boken och första säsongen så bra var att den var ärlig, men också komplex. Allt var inte nattsvart. I andra säsongen finns det väldigt lite hopp kvar. Nåja, jag har ett par avsnitt kvar. Kanske vänder det.

Det blir en tredje säsong och jag undrar hur det blir. Kanske får karaktärerna verkligen en chans att leva vidare, eller så blir det bara krystat. Jag kommer säkerligen att titta, men inte kasta mig över den.

Har du sett andra säsongen av 13 reasons why? Vad tyckte du?

2 reaktioner på ”13 reasons why andra säsongen”

  1. Jag tyckte om hela andra säsongen vet inte om det är i sista eller båda de två sista avsnitten när lite trevliga och glada saker händer, förutom en hemsk sak som är inledningen på säsong 3. Som jag definitivt vill se.

    Om du har sett klart säsongen kan du läsa vidare.

    Jag gillar när hela gänget samlas runt Clay på balen när hans och Hannahs sång spelas. Några nya vänner ställer ju upp med i en yttre ring.
    Och när Hannahs mamma visar Clay Hannahs reason to live lista.
    Däremot finns det ju en hel del as som inte kan låta bli att förstöra när de försöker ta sig tillbaka till att inte må så dåligt. De där fotbollskillarna alltså…

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d