Om Julia och Jack

Julia och Jack av Anna Lönnqvist handlar om just Julia och Jack, men kanske främst om Julia. Hon som på ytan lever ett bra liv, med ett jobb hon trivs med och en man hon älskar. Det är bara det att mannen i fråga är gift och egentligen tillhör någon annan. Deras förhållande består av snabba möten, men nu ska de njuta av varandra under flera dagar i New York. Richard är officiellt på jobbresa, men har tagit med sig Julia. Det är lätt att förstå att Julia verkligen vill ha det perfekta livet med Richard. Ett liv som hon drömt om. Resan till New York ser hon som början på det. Snart, snart ska de få vara tillsammans på riktigt och under resan får hon smak på hur det skulle kunna vara.

Så springer de på Jack, Julias expojkvän som hon studerade tillsammans med, men som nu omskolat sig till läkare. Han är i New York tillsammans med sin unga, läkarstuderande flickvän och även om Julia definitivt inte har några känslor kvar för honom vill hon få honom att tro att hon är lyckligare nu. Ur henne bubblar lögner om hur hon och Richard är förlovade och bor i ett flott hus tillsammans och när lögnerna är ute går de inte att ta tillbaka.

Avslutningen på den romantiska helgen blir inte som Julia hoppats. Richard får ett samtal av sin fru som berättar att hon blivit av med jobbet. Nu kan han omöjligen lämna henne. Hur länge ska Julia egentligen orka vänta?

Det slumpar sig så att Julia och Jack börjar umgås när de är tillbaka i Stockholm. Att ha en vän som känner en väl känns extra bra när jobbet är struligt och privatlivet ett skämt. Julia inser att hon har saknat honom och börjar fundera över vad det egentligen var som gjorde att de separerade.

Julia och Jack är den första boken jag läser av Anna Lönnqvist och jag är riktigt glad att jag gjorde det. Historien om Julia som drömmer om den perfekta kärleken och tror sig ha hittat den i Richard är lätt att engagera sig i, kanske för att jag gillar henne så mycket. Visst är hon ett offer för omständigheterna, men hon är ändå självständig och inte minst mänsklig.

Det är alltid kul att läsa en bok av en för mig ny författare med potential att bli en favorit. Anna Lönnqvist är definitivt en sådan och det känns mycket mer okej att fastna i feelgoodträsket när det bjuds på böcker som Julia och Jack.

Det är bäddat för en fortsättning och kommer den läser jag definitivt, trots min skepsis mot att alla böcker verkar bli serier. Lika gärna läser jag dock en helt ny historia så länge den är lika välskriven.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: