Little Gold och Peggy Baxter

Little Gold av Allie Rogers utspelar sig i Brighton under den varma sommaren 1982. Huvudpersonen Little Gold bor med sina syskon och sin mamma i den norra delen av stan och deras liv är något av en misär. Pappan har lämnar dem och inte hört av sig på länge. Mamman är sällan närvarande, utan dricker bort sitt liv och sitt jobb. Pengar saknas och därmed allt som kan köpas för dem. De har knappt med mat och även saker som tvättmedel saknas. Äldsta systern Ali försöker skapa någorlunda trygghet, men hon pluggar till sina A-levels och har svårt att hinna med Little Gold. Brodern Malcy flyr istället till sin rika kompis där han kan få det han saknar hemma.

När Little Gold är som hungrigast bjuds hon in till grannen Peggy Baxter på fika. Den gamla damen fattar tycke för flickan och försöker stötta henne, men för att Little Gold inte ska känna sig som ett välgörenhetsobjekt får hon hjälpa till med lite småsaker. En annorlunda vänskap, som är fin att följa, spirar mellan Little Gold och Peggy. Det visar sig också att Peggy är mycket mer än en snäll tant i grannhuset.

Little Gold är en läsvärd bok om att vara barn, men ändå behöva växa upp och ta ansvar. Det är också en bok om att våga vara sig själv och att älska den man vill. Det här är Allie Rogers debutroman och jag läser gärna mer av henne.

2 reaktioner på ”Little Gold och Peggy Baxter”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d