När jag läste 2017

Dags för årets summering i form av diagram. Kanske inte roligt för någon annan än mig, men jag älskar att jämföra årets läsning med tidigare års, så ni får stå ut. Först ut är månadsöversikten. Läsåret 2017 var riktigt bra antalsmässigt, med 140 lästa böcker, men ändå har jag ofta känt att energin för de tyngre böckerna inte funnits där. Jämfört med hur mycket jag läst de andra åren sedan jag startade blogga, står sig 2017 års resultat bra.

Läsningen är dock inte jämt fördelad över året. Det syns till exempel tydligt när jag har semester, när det är stressigt på jobbet och när jag är mer upptagen med Bokmässa än att läsa. I juli läste jag mer än 20 böcker och så brukar semestermånaderna se ut, medan september och november alltid är tröga. Medelvärdet är räknat sedan 2012 och det är egentligen bara i maj som jag 2017 ligger betydligt under medel. April och november är också sämre än vanligt.

Här finns också en något rörig jämförelse över fler år.

2 reaktioner på ”När jag läste 2017”

  1. Jisses, 140 böcker är mycket… jag ligger på knappt trettio, men jag läser å andra sidan rätt långsamt – och mycket tegelstenar.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: