Nextory är ingenting för mig

Tidigare har jag jämfört Storytel och Bookbeat för att se vilken tjänst som passar en e-boksläsare bäst. Slutsatsen blev att utbudet är bättre på Bookbeat, men e-läsaren sämre. Det gjorde att jag ändå valde att byta Storytel mot Bookbeat. Just nu är jag visserligen riktigt irriterad på tjänsten, då appen efter sista uppdateringen stänger av sig hela tiden. Jag har alltså inte kunna läsa någonting på flera dagar och det är inte okej. (UPPDATERING: Fick hjälp från kundtjänst idag och problemet är löst. En bok i min gigantiska läslista ställde till det.)

Det finns dock fler e-bokstjänster och nu har jag också testat Nextory. Spontant är jag är inte imponerad. Sidan är svårnavigerad och jag lyckades bara hitta fem e-böcker som jag verkligen vill läsa och som saknas på Bookbeat och biblioteket. E-boksläsaren går visserligen att göra bokmärken i, men jag blir helt tokig på blädderfunktionen. Vill jag bläddra ”på riktigt” läser jag en bok. När jag läser e-böcker blir det bara riktigt segt att inte kunna klicka sig fram.

Förra gången jag testade Nextory avbeställde jag tjänsten efter bara några dagar. Det lutar åt att jag gör samma sak nu.

Eller är det så att jag helt missat något? Upplys mig gärna i så fall.

4 reaktioner på ”Nextory är ingenting för mig”

  1. Hmm, hur menar du att du inte kan klicka dig fram? Man måste ju inte svepa med hela fingret utan det går bra att trycka i ytterkanten. Eller det kanske inte funkar på alla apparater?

    1. Finns det en inställning jag missat? För mig ser det ut som en bok och sidorna bläddrar. Det går inte att bara klicka som det brukar göra.

  2. Det funkar för mig, på iPhone och Samsungplatta… man duttar lite i kanten liksom, man behöver inte ”svepa” hela vägen med fingret.

    Eller missförstår jag, menar du klicka med knapp/hjul eller liknande?

    1. Inte svepa hela vägen, men en enkel ”dutt” räcker inte heller. Hur som helst så är det utbudet som talar mest emot Nextory. Har hittat få böcker jag vill läsa.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d