Om drömmar och längtan

Veckans tema på Kulturkollo handlar om drömmar, fluff och längtan. Fluff är väl kanske inte riktigt min grej, men jag gör ett försök med frågorna ändå.

 

Ditt bästa verklighetsflyktstips? (bok, film, tv-serie…)

Just nu ser jag för första gången Gilmore Girls och det är bra verklighetsflykt. Jag gillar kombinationen av det lättsamma och det mer allvarliga. Dessutom är skådespelarna fantastiskt bra. Min tanke var att jag skulle se färdigt serien innan de nya avsnitten kommer i november, men det kommer inte att hända. Jag är nämligen fortfarande på säsong 1.

Vad längtar du allra mest efter just nu?

Jag längtar efter en riktig solsemester. Nu har visserligen sensommaren och början av hösten varit fantastiskt fina, men jag längtar ändå till en solstol vid havet. Där ska jag sitta under en parasoll och klämma i mig en bok varje dag. Någon sådan ledighet fick jag inte i somras och jag är i stort behov av det. Mörker, snö, tända ljus och brasor funkar inte alls lika bra som fond för mig. Jag vill ha sol, värme, strand och hav. Att jag var tvungen att skrapa bilen idag på morgonen såg jag som ett hån. Usch och fy för kyla.

7 reaktioner på ”Om drömmar och längtan”

  1. Solsemester, ja. Det hade inte varit dumt alls. Typ i sju veckor eller så. Och jag är inte heller alls redo för något skrapande av bilrutor eller frysande om fingrar. Inte för någon kyla alls. Sol och värme!

  2. Skrapa rutan … ja, igårmorse. Då var jag oförberedd på det plötsliga väderomslaget. Imorse var jag beredd och hade satt igång dieselvärmaren för att lura isen. Mooaahaha.

    Tända ljus funkar fint här, men en solsemester kunde också vara okej. Med många böcker. Och inte alltför varmt. 🙂

    1. Tända ljus går bra! Sitter alltid i skuggan och läser på solsemester, så det är väl mer en skuggsemester egentligen …

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: