Allt jag läser och vill läsa

Med några månaders mellanrum brukar jag sammanställa min läsning, mest för att få kontroll, men också för att ha något att gå tillbaka till vid behov. Klart är att en just-nu-enkät behövs när jag stressar runt och inte får flyt i min läsning.

Vid sängen: Ligger som vanligt massor, men just nu läser jag Jag vill inte dö, jag vill bara inte leverera av Sara Granér, som är roligt, men inte lika rolig som jag hade hoppats på. 

På soffbordet: Där ligger just nu ett par engelska grammatikböcker. Det jobbas i soffan och som vanligt är det grammatikövningarna jag har sparat till sist. 

I handväskan: Där finns ett par Novellix av Sara Stridsberg och Elin Wägner.

I öronen: Jag lyssnar forfarande på Väninnan av Eva Franchell, men nu är det bara en knapp timme kvar. Jag har helt enkelt promenerat för lite den sista tiden.

På läsplattan: Jag läser TIFO av Josefine Lindén, en bok om vänskap, kärlek och fotboll. Jag gillar än så länge, förutom att fel lag finns i bakgrunden hela tiden. 

Läser jag lite då och då: Små svarta lögner av Sharon Bolton har äntligen kommit igång efter drygt halva boken. Hade jag inte gillat Bolton, skulle jag gett upp för länge sedan. Jag gillar helt klart böckerna om Lacey Flint bättre.

På is: Jag började på Leif GW Perssons Mellan sommarens längtan och vinterns köld, men nu har jag gett upp. Inte helt dock, då jag vill läsa något av författaren, trots att det inte alls är min typ av bok.

Bokklubbsböcker: Jag ska läsa Lives Lost av Britta Bolt inför Amsterdamresan med Breakfast Bookclub, men eftersom jag har en liten hangup (och inte så liten heller) och måste läsa böcker i en serie i ordning ska jag börja med del 1 i serien som heter Lonely Graves. Bokbubblarna ska läsa En bön för de stulna av Jennifer Clement och den är inköpt, men inte påbörjad.

Längtar jag efter att få läsa: Jag ser fram emot att läsa The Woman in blue som är Elly Griffiths nya bok i serien om Ruth Galloway. Den har väntat ett tag, men nu är det dags. 

3 andra böcker i min TBR-hög: Den där högen är enorm, vilket gör att jag har svårt att välja och börjar duttläsa. Tre böcker som jag är lite mer sugen på än alla andra är I väntan på Bojangles av Olivier Bourdeaut (recex), Broderier (biblioteksbok) av Marjane Satrapi och Sanning med modifikation av Sara Lövestam (reafynd).

 

Hur är det med dig, har du koll på din läsning?

11 reaktioner på ”Allt jag läser och vill läsa”

    1. Läser e-bok och har läst 65% och först nu börjar det hända saker. Egentligen brukar jag inte ge en bok mer än hälften om jag inte gillar den, men jag brukar ju gilla Bolton.

  1. Jag hade heller aldrig läst något av GW Persson och tyckte att det var på tiden, så jag högg in på ”Mellan sommarens längtan och vinterns köld”. Jag tog mig igenom hela och skrev en recension om den, men nu får jag lite ågren över att jag köpte de följande böckerna i serien också… Tusen sidor till i samma stil – vet inte om jag orkar det.

  2. Lånade din enkät men inser nu att jag ju gott borde ha lagt till Griffiths senaste som längtar-efter-att-läsa-bok. Å andra sidan så vill jag verkligen hellre läsa den i pocket så den får vänta till sommarens läsövningar 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: