Mina svar på S

s

Idag har jag fullt av personer som skulle kunna kvala in bland de fyra kvinnor på S som får ta plats bland mina svar. Faktiskt fuskar jag lite, för det gick inte att begränsa mig. Jag har också insett att det ibland är nödvändigt att dubbelkolla, då jag till exempel hade skrivit om Curtis SittenfeldC och höll på att ta med henne på S också.

Nämn en favoritförfattare med för- eller efternamn på S.

Sara Granér är så sjukt bra. Igår hämtade jag hennes Jag vill inte dö, jag vill bara inte leverera på biblioteket och ser fram emot att läsa. Bästa titeln ever.

Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn på S vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare?

Hur cool är inte Sanna Kallur? Efter en lång, skadefylld paus, är hon nu på gång igen. Jag önskar av hela mitt hjärta att hon snart är tillbaka i toppen. Sanna Kallur är en fantastisk idrottare och en lika fantastisk förebild.

Vilken kvinna på S, död eller levande, tycker du borde få mer uppmärksamhet?

Många älskar fotboll, men fortfarande står damerna i skuggan av herrarna. Vår stora stjärna Lotta Schelin får långt ifrån den uppmärksamhet hon förtjänad. Det är inte okej. Detsamma gäller Therese Sjögran, som behandlats totalt utan respekt av Svenska fotbollsförbundet och inte fått de hyllningar hon så väl förtjänat på Fotbollsgalan. Ni minns väl Anders Svenssons bil, när Sjögran gjort så många fler landskamper. Pinsamt.

Vilken kulturell kvinna med för- eller efternamn på S har du ännu inte utforskat?

Jag har absolut inte någon koll på Patti Smith, men efter att ha sett ett par utställningar med Robert Mapplethorpes bilder och blivit rekommenderad att läsa Just kids hur många gånger som helst, är det dags att upptäcka den här damen.

6 reaktioner på ”Mina svar på S”

  1. Sanna Kallur ja, hon är en fantastisk idrottare och jag är hyfsat säker på att hon är en fantastisk person också 🙂

  2. himla rolig titel på Sara Granérs bok. ska kolla upp den.
    Just Kids är så bra! läs den! såg en utställning med Robert Mapplethorpe på Fotografiska muséet som jag blev mycket förtjust i

    1. Såg också utställningen på fotografiska. Annorlunda än den i Helsingfors och nästan coolare. Tänk om deet gick att få ledigt för att läsa. Det hade varit fint.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d