Mina svar på P

Skärmklipp 2016-01-13 21.18.03

Dags för kvinnoalfabetet igen efter uppehållet. Här kommer mina svar på bokstaven P:

Vilken kulturell kvinna på P har följt dig länge?

Pearl S Buck fick Nobelpriset i litteratur 1938 och brukar lite elakt avfärdas som en icke värdig pristagare, ett misstag. Hennes böcker stod i mormors hylla och jag läste många av dem om och om igen. Jag älskade den annorlunda miljön och de fina personporträtten. Nu var det länge sedan jag läste något av henne, men funderar på att kanske läsa om någon av böckerna, men nu på originalspråk.

Nämn en favoritförfattare med för- eller efternamn på P.

Malin Persson Giolito skriver bra. Mest tycker jag nog om debuten Dubbla slag, men spänningsromanerna om Sophia Weber är också mycket bra.

Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn på P vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare?

Alecia Beth Moore, mer känd under artistnamnet Pink, är en riktigt cool dam tycker jag. Visserligen lyssnar jag mest på henne när en låt råkar dyka upp på radio, men hon platsar ändå här.

Vilken kulturell kvinna med för- eller efternamn på P har du ännu inte utforskat?

Jag har tänkt att läsa något av Patricia Highsmith hur länge som helst och kanske blir hennes Främlingar på ett tåg vår nästa bokcirkelsbok i vår bokklubb Bokbubblarna.

5 reaktioner på ”Mina svar på P”

  1. Jag har skaffat två böcker av Malin Persson Giolito, men råkade få läst en av hennes noveller först. Den var väldigt bra.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: