Mina svar på N

Skärmklipp 2015-11-19 11.21.15

Bokstaven N krävde en del funderande, men här kommer mina svar.

Vilken kulturell kvinna på N har följt dig länge?

Jag absolut älskade Mary Nortons böcker om lånarna då jag var liten. Det finns totalt fem böcker i serien och förutom första boken Pojken och lånarna, tyckte jag mycket om Lånarna i det gröna. Borde det inte vara dags för nyutgivning, eller det skulle kanske gjorts redan då Lånaren Arietty blev film. Min dröm som liten var att hitta en lånare i huset och även dagens barn borde tycka om att läsa om Nortons minimänniskor.

 

Vilken kvinna med för- eller efternamn på N, som är en stor favorit, men får på tok för lite uppmärksamhet?

Sofia Nordin skriver för alla åldrar, till och med en lättläst bo har det blivit. Visst får hon viss uppmärksamhet, men på tok för lite enligt mig.

 

Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn på N vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare?

Vi lyssnade om och om på Norah Jones debutskiva Come away with me, men sedan barnen var små och samma skiva blev deras nattningsmusik och vi mätte tiden för nattning i antalet låtar har jag liksom tappat lusten att lyssna. En bra nattning var sju Norah Jones, hade vi otur tog det mycket längre id än så. Nu när barnen somnar själva sedan flera år är det kanske dags att återupptäcka Norah Jones, eller Snora Jos, som barnen kallade henne.

 

Vilken kulturell kvinna med för- eller efternamn på N har du ännu inte utforskat?

Det är faktiskt helt knäppt att jag ännu inte lyckats läsa något av Nawal El Saadawi. Jag har påbörjat ett par böcker, men inte fastnat, trots att jag tror att det egentligen är en författare passar mig. Skärpning Linda.

5 reaktioner på ”Mina svar på N”

  1. Vad trist att ”förstöra” en hel artist på det viset. Det funkar nog att återupptäcka om det gått tillräckligt lång tid 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: