Tisdagsutmaning — sommarens bästa

Säsongens första tisdagsutmaning på Kulturkollo handlar om kultur under sommaren. Jag har gjort ett försök och inser min kulturella begränsning.

Sommarens…

Bästa bok: Jag presenterar en trio på Kulturkollo i veckan, så här väljer jag att lyfta fram ruskiga Sju dagar kvar att leva av Carina Bergfeldt. En riktigt bra bok om hur avrättningar i Texas påverkar många.

Bästa tv/film: Inser att jag nästan bara sett barnrelaterad tv och film i sommar och väldigt lite även av den varar. Om jag måste värka fram något får det bli de avslutande delarna av den absolut sista säsongen av favoritserien Parenthood, som jag sett i små, små portioner. Nu har jag ett kvar. Separationsångesten.

Bästa dag: I år var det extra ljuvligt att vara i Spanien och njuta av sol, värme och inte minst en massa tid med familjen kombinerat med en massa lästid. Nu låter det lite hemskt, men bäst var nog ändå den dag som jag inledde själv på stranden ganska tidigt. Jag läste ett tag i solstolen, gick iväg och åt frukost alldeles ensam och fick sedan sällskap av de tre grabbarna O. Bra kombo av egentid och tillsammanstid.

Projekt: Vi har målat och målat och målat. Läsprojekten har därför varit få, trots att jag faktiskt kunnat bocka av en del i TBR-högen och flera författare i min Boktolva.

Skönhetsupplevelse:  Hm. Ruskigt svårt. Den som känner mig vet att jag aldrig passar, men nu måste jag.

Nya bekantskap: Måste bli vår lilla kattunge Selma i hård konkurrens med Gibraltars apor.

Lärdom: Barn blir läsare om det finns ett tävlingsmoment inbakat och om böckerna är skrivna av Suzanne Collins. Grabbarna O har läst för att fylla i läsbingo och för att få veta hur det går för Gregor.

Kulturupplevelse: För andra gången besökte jag skulpturparken Pilane på Tjörn, denna gång med tre kulturkollare. Det var nog sommarens kulturupplevelse, inte bara för att jag har få att välja mellan.

2 reaktioner på ”Tisdagsutmaning — sommarens bästa”

  1. Jag var faktiskt också till Pilane i sommar, trots att jag inte kunde vara med på Kollo-kollot, och det var väldigt fint där, en riktigt fin kulturupplevelse.

    Och jag har inte sett ett avsnitt Parenthood, borde kanske testa…

  2. Alltså, även om man älskar sina nära och kära över allt annat så är det ändå ganska skönt att slippa dem ibland 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d