Ännu en deckare av Peter James

9781530_tildoscmyk_9966

Jag är glad att jag plöjde tre deckare av Peter James, då jag verkligen fick upp lästempot igen. Den tredje jag läste är Till döds, den åttonde boken om Roy Grace och här står världsstjärnan Gaia, med rötter i Brighton i centrum. Hon är något av en kombo av Madonna och Lady Gaga och får alla män på fall, även Glenn Branson.

Det jag gillar mest med Till döds är att de rör sig i Royal Pavilion och vi får då lite historisk bakgrund. Diskussionen om filmen som ska spelas in där, med Gaia i huvudrollen och bristen på historisk korrekthet är också intressant.

Själva fallet handlar om ett par personer som på olika sätt vill hämnas och det är inte jättespännande. Det betyder dock inte att Till döds inte är en bra bok, men speciellt nervkittlande blir den aldrig.

Mest kittlande är vetskapen om att Grace före detta fru Sally finns i bakgrunden. Jag undrar verkligen om och när hon kommer att ge sig till känna. En dödsannons i slutet av boken lovar framtida spänning.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: