Favoritpartners i deckarvärlden

Det är snarare regel än undantag att böcker om poliser främst handlar om två, ganska ofta rätt omaka, personer som måste samarbete. Inte alltid poliser märk väl, men trots att böckerna handlar om ett helt team är det nästan alltid två som sticker ut. Här är mina favoritpar:

1. Ruth Galloway och Harry Nelson, skapade av Elly Griffiths, som egentligen inte är ett par rent yrkesmässigt, inte heller privat trots att de har varit det. De får ändå vara med på listan.

2. Fredrika Bergman och Alex Recht, skapade av Kristina Ohlsson. Ett par som jag verkligen hoppas att vi får återse.

3. Thomas Lynley och Barbara Havers, skapade av Elizabeth George. Ja, jag vet att jag tjatar om dem, men de måste med.

4. Lacey Flint och Mark Joesbury, skapade av Sharon Bolton och egentligen del av ett större team.

5. Carl Mørck och Hafez el-Assad, skapade av Jussi Adler-Olsen. Ett udda par, som jag bara träffat en gång, men gärna återser.

6. Carl Hell och Maria Gustavsson, skapade av Anna Lihammer och ett par jag hoppas få möta i många fler böcker.

Vilka är dina favoritdeckarpar?

 

Photo by Markus Winkler on Unsplash

7 reaktioner på ”Favoritpartners i deckarvärlden”

  1. Ja, vad mycket udda deckarpar det finns! Jag är väldigt förtjust i Lynley och Havers (särskilt i de tidigare böckerna). Vera Stanhope och Joe Ashworth i Anne Cleeves böcker är ett annat par jag gillar lite extra.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: