Att läsa i vår och sommar

Jag har bläddrat igenom katalogen Sommarens böcker och hittat följande böcker jag gärna läser de närmaste månaderna.

Maj

Den färglöse herr Tazaki, Haruki Murakami, Norstedts.

Genom elden, Rosamund Lupton, Norstedts.

Havskatten, Ann Rosman, Damm förlag.

Hitta hem, Susanne Boll, Damm förlag.

Salladsnätter, Vanessa Barbara, Natur & Kultur.

Jaktlycka, Anna-Karin Palm, Albert Bonniers Förlag.

Juni

Stor makters uppgång och fall, Tom Rachman, Weyler förlag.

Blodssystrar, Katerina Janouch, Piratförlaget.

Augusti

De fallande detektiven, Christoffer Carlsson, Piratförlaget.

Ett bindande löfte, Erin Kelly, Damm förlag.

Skuggorna, Katarina Wennstam, Albert Bonniers förlag.

 

13 reaktioner på ”Att läsa i vår och sommar”

  1. Anna-Karin Palm hade jag glömt! Hennes bok ska jag läsa. Annars har jag fullt upp ett tag med American wife och Mississippi. Får se om jag vågar börja med någon klassiker i sommar, Pride and Prejudice, Anna Karenina eller Doktor Glas. Kanske ska njutningsläsa någon Keyes eller Fielding också. En annan svensk författare som jag tyckt om men glömt är Marie Hermansson.

  2. Havsvatten och dina tre augusti-böcker är jag också inne på att jag vill läsa. ser också fram emot ny Viveca Sten och Maria Dueñas nya, jag tyckte mycket om Tiden där emellan. Och massor med nya pocketböcker som jag längtat efter!

  3. Hej Linda, jag upptäckte din blogg först idag – bättre sent än aldrig! Läste om ditt intresse för fransk litteratur & film….. även jag räknar mig som frankofil, läser och ser allt franskt jag kommer åt, det började en gång i tonåren då jag slukade alla Maigretböckerna och sen har det bara fortsatt…… Idag är jag svårt beroende av Sekwa’s utgivningar – gillar de flesta böckerna därifrån; bl a författare som Claire Castillon, Justine Levy, Delphine de Vigan, och Tatiana de Rosnay. Allt jag önskar mig av Gregoire Delacourt var en liten tänkvärd pärla, just nu håller jag på med Mán av Kim Thùy som är en fantastisk historia med ett vackert poetiskt språk. Ser framemot utgivningen av Dagbok om min kropp av Daniel Pemac – på Sekwa naturellement! Á bientôt!

    1. Välkommen hit! Jag kan ju inte ett ord franska, men är ändå helt beroende av Sekwas utgivning. Kanske ännu mer då jag inte kan läsa på originalspråk.

  4. Är också lite pepp på Salladsnätter, men inser att jag nog inte kommer hinna läsa den innan vi flyttar till USA… Du vet inte vilket datum den kommer ut?

    1. Den har recensionsdag 5/6, så då kommer den kanske runt månadsskiftet? Det står bara maj på förlagets hemsida. Bokus säger 24/5.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: