En söndagssmakbit med påskkänsla

9789146221562

Det är snart påsk och dags för påskekrim. Därför vill Flukten fra virkeligheten ha tips på just det. Då jag inte läst någon deckare på väldigt länge har jag tagit fram en jag gärna vill läsa i påsk, nämligen Rörgast av Johan Theorin, som är den avslutande delen i Ölandskvartetten. Jag ser verkligen fram emot att återse gamle Gerlof och få se om Theorin kan hitta tillbaka till gammal god form. Jag väljer ett citat från första sidan faktiskt, då jag inte börjat läsa boken ännu, men visst låter den lovande?!

 

Den gamle skutskepparen Gerlof Davidsson väcks mitt i natten av att det bultar på dörren till hand fiskebod. En vettskrämd pojke stapplar in och berättar om ett fartyg fullt av döende sjömän, och en galen man med yxa.

Det här är helt klart en bok som får följa med på påskresan.

8 reaktioner på ”En söndagssmakbit med påskkänsla”

    1. Har också läst de andra och var inte jätteförtjust i den senaste jag läste, men visst måste jag läsa nummer fyra också.

  1. Gillar verkligen Theorin! En öländsk väninna gav mig Nattfåk att läsa för många herrans år sedan och sedan dess har jag varit fast. Denna har jag dock inte kommit till en. Tack för smakbiten!

  2. Takk for smakebiten. Jeg har 4 bøker av forfatteren stående på vent i bokhylla. Håper å få begynt på dem i påsken

  3. Jeg har Johan Theorin på leselisten, men jeg har ikke kommet så langt at jeg har fått lest noe av ham enda. Det må jeg gjøre noe med 🙂 Ønsker deg en fin søndagskveld!

  4. Med ”Rörgast” kom Theorin helt klart upp på sin forna nivå igen, det var skönt att märka! Varning dock för en vidrig (men tack och lov kort) spy-scen! H. Emetofoben

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: