En söndagssmakbit

Nu när jag börjar komma igång med bloggandet igen är det kul att ge sig ut i bokbloggsvärlden och därför kör jag idag En smakebit på søndag, som är en utmaning från norska bloggen Flukten fra virkeligheten.

Just nu läser jag (som vanligt) flera böcker, men den jag valt ett citat från är Han är tillbaka av Timur Vermes, som handlar om Adolf Hitler som vaknar upp i Berlin 2011. Jag har läst 100 av de totalt 283 sidorna och är just nu både road och oroad.

Adolf Hitler håller på att bli tv-stjärna och ses som en fantastisk Hitler-imitatör. Han har också fullt upp med att försöka förstå sig på det nya Tyskland och är inte alltid imponerad. Datorer och internet gillar han dock:

 

Man kunde skriva med den, men man kunde också via ett ledningsnät ta kontakt med andra personer och institutioner, som också hade förklarat sig villiga till detta. Till skillnad från i fallet med telefonapparaten, behövde många deltagare till på köpet inte ens själva sitta framför datorn, utan kunde lämna kvar saker som man i deras frånvaro sedan kunde få tillgång till, alla möjliga krämare gjorde på detta vis. Vad som dock beredde mig särskild glädje var att tidningar, tidskrifter, ja alla tänkbara former av kunskap fanns tillgänglig. Det var som ett enormt bibliotek, med obegränsade öppettider.

 

Nu återstår att se om historien håller. Lite känns det som om jag fattat grejen och det behöver till något mer för att historien inte ska börja gå på tomgång.

Vad läser du just nu?

11 reaktioner på ”En söndagssmakbit”

  1. Vad roligt att du är på gång med bloggandet igen! Jag har saknat dig. Själv läser ” Djupt vatten” av Oates och lyssnar på ”Låt vargarna komma”. (Väntar med att läsa din rec tills jag har lyssnar klart.)

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d