Hur ska jag hinna läsa?

Tala om rivstart. Hösten kom så plötsligt och sommaren känns redan långt borta. I augusti har jag knappt läst någonting hittills och det lär inte bli bättre under resten av månaden. Nu börjar jag redan känna en lässtress som inte handlar om att böckerna läggs på hög, utan mer om att jag mår riktigt dåligt om jag inte hinner läsa. Alla behöver pauser och mina pauser tas ofta i sällskap av böcker.

Några mål för hösten kan alltså behövas:

Jag vill läsa varje dag.

Jag vill läsa de böcker som lockar, inte de böcker jag känner att jag borde läsa.

Jag vill prioriera böcker av författare jag vet att jag gillar.

Jag kommer att hålla mig mer inom min bekvämlighetszon.

Jag kommer därför att läsa få recensionsexemplar, om det inte verkligen är böcker jag vill läsa.

 

Kanske låter det tråkigt och trist, men jag tror att det blir bäst så här.

En trevlig läshöst önskar jag dig! Jag ska göra allt för att få en själv…

 

12 reaktioner på ”Hur ska jag hinna läsa?”

  1. Sedan början av juli har jag bara läst böcker på impulser utifrån. Först var det GP:s bokcirkel och de böcker, som låg på deras läslista. Sedan hittade jag din blogg och då hittade jag tillbaka till Hjalmar Söderberg. Parallellt tryckte ALMA-Larry Lempert De obotliga Optimisternas Klubb i händerna på mig och gav marschorder.
    Allt detta har varit mycket positivt och kanske framför allt upptäckten av din blogg (den överträffar alla jag hittills kommit i kontakt med. Grattis till priset!) Nu skall jag avsluta den externa boktraven och återvända till det jag höll på med i juni: Chandler/Hammett och fundera över hur dagens deckarboom (inte minst den svenska) förhåller sig till dessa två. Det andra läsprojektet ligger i anknytning till temat i De Obotliga: György Konrád och Imre Kertész.

    1. Tack för fina ord. Det är att inspirera till läsning som är mitt kanske största syfte. Jag ska försöka mig på rumänskt inför Bokmässan härnäst, men nytt jobb gör att energin och tiden är knapp.

  2. Mmm jag håller med, böckerna ger välbehövliga pauser även för mig men jag har svårt att komma till ro och sätta mig och läsa när jag som mest behöver det (stressad och trött)

  3. Det låter som en bra plan! När tiden inte räcker till till allt, så måste man prioritera det man verkligen vill och känner för att läsa.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d