Hur main stream är jag?

Skärmavbild 2013-06-26 kl. 15.46.52

För några år sedan fanns en Bokusutmaning, som gick ut på att läsa alla böcker som låg i topp på Bokus pocketlista under ett år.

För skoj skull tänkte jag kolla hur inne jag är just nu, alltså hur många i toppen som jag läst.

Etta är fantastiska En man som heter Ove av Fredrik Backman, som helt klart förtjänar första platsen.

Tvåan är en gammal klassiker, Den store Gatsby och trean Mörk jord. Så långt är jag alltså med, men sedan blir det värre. Inget ont om Mari Jungstedt eller Jan Guillou, men jag klarar mig ganska bra utan deras böcker. Sexan Kast med liten kniv tänker jag dock läsa i sommar.

Totalt har jag läst åtta böcker på topp 20. Helt okej tycker jag. Känner mig sådär lite lagom normaludda. Hur vanlig är du?

23 reaktioner på ”Hur main stream är jag?”

 1. Jag brukar alltid få lågt resultat när jag kollar sådana listor. Ofta är det väldigt många deckare med, och eftersom jag inte läser den genren faller det på det. Fast det är inget jag sörjer över.

  Jag har bara läst Ove och Tropper på listan. Kanske att jag läste Gatsby på universitetet, men jag kommer faktiskt inte ihåg…

  1. Nej, jag gav upp utmaningen då det begav sig för att det fanns så många titlar med som jag absolut inte ville läsa.

 2. Kommer verkligen ihåg den där läsutmaningen och hade jag hade det så svårt med vissa deckare, även om det är en genre jag läser mycket av. Problemet för mig är att jag sällan läser det som precis givits ut, det som är nytt. Jag hinner inte med och de pocketar jag läser är redan 2-3 år gamla.

  Så med det sagt har jag endast läst två böcker på listan, Betvingade av Simona Ahrnstedt, och det för att jag läst den inbundet. Och Springfloden som var efterlängtad och som jag fick hem som recex (och därmed var lättillgänglig).
  Inte så mainstream alltså.

  1. De böcker jag läst på listan har jag läst som recex, annars är jag också rätt seg. Men en pocketdrottning som du borde väl hänga med på pocketlistorna. 😉

 3. Kul med lista! Jag är väl halvvanlig med 9 lästa. Kaderfors tror jag verkligen är en Lindabok. Läs nu den!

 4. Måste vara helt ute, udda och utflippad, ty inte en enda av dessa böcker har kommit till min kännedom. Kan inte alla läsa varsin bok istället och så får man berätta för varandra om dem. Då hinner ju alla konsumera mycket mera böcker (om det nu är vad allt går ut på).

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: