Hur funkar Bokon?

Självklart var jag tvungen att testa nya e-bokssajten Bokon, som startats av Schibsted Sverige, bokförlaget Piratförlaget och De Oberoende, där bland annat Brombergs och Weyler förlag ingår.

Jag laddade ner appen för iPhone och iPad. Den finns också för android, men den största skillnaden är kanske att även Kindle-ägare kan köpa böcker och få dem till sin läsare med ett klick. Ingenting jag själv har kunnat testa, men det låter onekligen bra. Återigen känner jag att jag kanske borde köpt en Kindle. Det verkar dock ganska så enkelt att föra över köpta böcker även till min Letto. Stort plus för tydliga instruktioner på hemsidan.

Att skapa ett konto på Bokon är enkelt. Du har också möjlighet att logga in via Facebook och så fort du har det är det bara att börja handla.  Som vanligt är det kortköp som gäller.

Appen är enkel, men inte lika överskådlig som hemsidan. Jag köpte därför mina böcker via den och öppnade dem i appen.

Jag läser dessutom hellre i Bluefire Reader än i den läsare som finns med. Det är dock enkelt att öppna köpta böcker med den läsare man föredrar. Du behöver då logga in via hemsidan istället för appen och välja läsare att öppna boken med. På samma sätt skickar du också din köpta bok till din Kindle.

Bokon säger sig ha 300 000 titlar och efter en första titt ser utbudet på svenska bra ut. Jag köpte ett par e-böcker för endast 29 kr, ett riktigt bra premiärerbjudande. Bland annat Augustprisnominerade Sång till den storm som ska komma av Peter Fröberg Idling. Att ge alla som laddar ner appen en gammal deckare av Henning Mankell tror jag däremot inte är rätt väg att gå. Så mycket engelskt hittar jag inte heller. Där är det fortfarande Amazon som gäller.

Så slutsatsen? Appen är sådär, hemsidan enkel att använda, priserna just nu fantastiska och utbudet bra. Det ska bli intressant att se vad som händer på sikt. Bokons ägare satsar på att bli störst om 2 år.

Bokon har också ljudböcker, något jag aldrig läser och därför kan jag inte uttala mig om varken utbud eller priser i jämförelse med andra sajter.

3 reaktioner på ”Hur funkar Bokon?”

  1. Jag är också hittills nöjd med Bokon:) Jag hoppas att de fortsätter att vara bra. Dock försökte jag att skicka böcker till min Kindle-app på min iPad men det funkade bara med ena boken men inte med den andra.

    1. Okej, det lät så himla bra med en kindle-knapp annars. Jag råkade köpa några billiga böcker, men läser som sagt hellre utanför appen

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d