Det går käpprätt åt helvete

Det har inte varit läsutmaningarnas år. På ett sätt var det visserligen definitivt utmaningarnas år, med tanke på att jag mycket optimistiskt hoppat på i princip allt, men när jag går igenom mina läsutmaningar blir jag minst sagt deprimerad.

Boktolvan? Möjligen om jag läser som en galning under ett par veckor, men det ser mörkt ut. Några halvlästa ligger och skräpar visserligen, så de kanske blir utlästa.

Två gånger är en vana? 4 av 12, men jag gillar idén och kan tänka mig att göra ett nytt försök nästa år.

Nordiskt inför bokmässan? Nja, ett par tre böcker sådär blev lästa, men självklart ingen från listan jag gjorde.

Hyllvärmarna? Gick för jäkla dåligt med endast en läst bok och den var inte ens bra.

Att läsa bredare? Har klarat det sämre än förra året. Bara att inse att jag är hopplöst förtjust i svensk och engelskspråkig litteratur. Däremot funkade det bra att läsa italienskt i maj och det är sådana mer spontana utmaningar som får gälla nästa år tänker jag.

Jag läste också några klassiker i sommar, trots att det inte blev fler än en bok av Strindberg.

Tre på tre ska vi inte ens tala om. En halv bok har jag läst. Kasst.

Så slutsatsen? Ingen idé att försöka styra en läsare som inte vill bli styrd. Nästa år blir det en lista på boktolveförfattare och en med författare jag vill läsa mer av.  Målet blir att läsa precis vad jag känner för. Det gör jag i vilket fall. Med eller utan listor.

 

 

10 reaktioner på ”Det går käpprätt åt helvete”

  1. Jag tycker nog om idén med utmaningar mer än utmaningarna själva. Det är lite kul att sätta upp mål, även om man sedan styr in läsningen mot ett helt annat håll.

    Och det där med hyllvärmare. Jag vet inte hur många år jag har sagt till mig själv att ta i det. Men nope. De står kvar där olästa. Och fler blir det. De förökar sig och gör det bara svårare för mig. Jag har insett det nu – det kommer alltid att finnas hyllvärmare här hemma.

  2. Du är definitivt bättre än mig…
    Angående hyllvärmare. Det är det värsta jag vet. Det är så trist att dra ut en bok ur bokhyllan. Jag vill bara läsa färska, nyinskaffade som ligger och väntar bredvid sängen.

    1. Men du har å andra sidan inte lika många hyllvärmare som jag har. Pinsamt många… Konstigt egentligen att de inte lockar, en gång var ju även de nya och fina.

  3. Mitt utmaningsfacit lämnar också en del övrigt att önska, så det är väl bara att än en gång konstatera att jag hellre gör listor än följer dem…

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: