Stadsbesök: Wien

Vi drar ner i Europa idag och landar i Wien. En stad som det var väldigt länge sedan jag besökte.

I Persepolis  av Marjane Sartrape, reser huvudpersonen till Wien under fyra år. Nu läste jag samlingsvolymen, men jag tror att det var i den tredje boken. Det här var den första grafiska romanen jag läste och jag är glad att jag vågade mig på genren. Inte Satrapes bästa, men en intressant bok.

The Third Man av Graham Green utspelar sig också i Wien och nöjesfältet Pratern med sitt enorma pariserhjul spelar en stor roll. Jag läste den för många år sedan, då jag studerade engelska på universitetet och mitt exemplar är totalt sönderkladdat. Jag tror däremot inte att jag sett filmatiseringen med Orson Welles.

Filmen Bara en natt handlar inte om mycket, men är otroligt bra. Under en natt får vi följa två tågluffare som tillsammans vandrar runt Wien.

Och så slutligen en favoritlåt:

 

10 reaktioner på ”Stadsbesök: Wien”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d