Tre månader kvar

Och då menar jag av året. Ett lite trögare läsår än de senaste två, men ändå ett helt okej sådant. Jag satte upp några läsutmaningar i början av året och det känns som om det är hög tid att se hur nära jag är att faktiskt fixa dem nu när det inte är så långt kvar av 2012.

Förra året läste jag mer än en Boktolva, men i år har det gått mycket trögare. Hittills har jag läst endast fyra hela böcker och påbörjat en som inte kommer att bli utläst. Jag har läst halva böcker av ytterligare två författare och dessa kommer jag med största sannolikhet läsa ut. Planen är att ägna november åt Boktolvan.

Jag har läst en roman och en novell av Strindberg och ärligt talat tror jag inte att jag vill ägna mer tid åt honom trots utmaningen som går ut på att läsa fyra böcker. Blir möjligen WO på den. Hyllvärmarläsningen går också illa. Riktigt illa. Har inte läst mer än en av de böcker jag planerade att läsa. Några av författarna står på boktolvelistan och kan möjligen läsas då.

Dessförinnan ska jag läsa tänkbara nobelpriskandidater och kanske också kinesiskt. Dessa två teman går ju helt klart att kombinera med tanke på att Mo Yan ligger bra till i förhandsspekulationerna inför årets nobelpris i litteratur.

Att läsa kinesiskt kan också vara en del av mitt mål att bredda min läsning rent geografiskt. Förra året läste jag böcker från ca 20 länder och det hade jag planer på att slå i år. Det går sådär tyvärr och jag har bara läst böcker från ca 15 länder. Förhoppningen är att kombinera Boktolvan och den geografiska bredden. Jag har ju en lista att inspireras av.

När det gäller att läsa en andra bok av författare jag gillat har jag endast läst nytt av tre författare av tolv. Så kan det gå. Troligen kommer det inte hända mycket på den fronten under de närmaste månaderna heller.

Det jag prioriterar är alltså Boktolvan och En bredare lista. Vad ska du läsa under årets tre sista månader?

 

 

 

12 reaktioner på ”Tre månader kvar”

  1. Främst nyutkomna barn och ungdomsböcker plus en del gamla. Förutom det bara lite vad som slinker med. 🙂 ”Den tomma stolen” ska jag läsa i november när den kommer på svenska.

    1. Keplers första skrämde mig lite med sitt väldigt överdrivna våld, Åsa Hellbergs andra bok står dock på läslistan. Gillade Sonjas sista vilja!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: