En styck just-nu-enkät

Jag saknar struktur och längtar efter det samma. Alltså är det dags för en just-nu-enkät. Variera den som du vill, om du vill!

Vid sängen: finns en alldeles för stor hög med böcker, men den jag läser mest ur är Skuggsida som blivit liggande hela sommaren, men som nu nästan är utläst.

På soffbordet: Där ligger När 2 blir 3 av Daniel Åberg och Johanna Ögren, som passar bra att läsa då ungarna ser på tv.

I handväskan: Jag bär runt på Avståndet mellan och läser den främst när mina elever läser sina böcker på morgonen.

För att fortbilda mig: Bedömning för lärande av Christian Lundahl ingår i lärarlyftskursen jag läser.

På läsplattan: Har jag Malin Persson Giolitos efterlängtade tredje bok Bortom varje rimligt tvivel.

Läser jag lite då och då: Diktsamling av Lina Ekdahl, som varit på gång länge, länge.

Bokklubbsbok: Har inte börjat med Hello Kitty måste dö ännu, men det är snart dags.

Utmaningsbok: Måste ta tag i Boktolvan och det är dags för Miss Jean Brodies bästa år av Muriel Spark, som jag ännu bara bläddrat i.

På is: Har helt kommit av mig i läsningen av Ngugi wa Thiong’os En blomma av blod. Vet egentligen inte varför.

Borde jag börja med: Det finns inte så många borden, men jag borde läsa Att föda ett barn av Kristina Sandberg, för att sedan kunna fortsätta med Sörja för de sina av samma författare.

Längtar jag efter att få läsa: Tigrar i rött väder av Liza Klaussmann, som landade i lådan igår.

 

Vad läser du just nu?

12 reaktioner på ”En styck just-nu-enkät”

 1. Har precis läst färdigt Hello Kitty… Den var kul och snabbläst. Nu ska jag påbörja en av mina 3 på 3 utmaningar – Fördjupade studier i katastroffysik.

 2. Avståndet mellan är jag nyfiken på. Kul med nytänk.
  Men jag ska vänta med att köpa den, mitt sängbord dignar redan av olästa böcker eftersom inköpstakten är betydligt högre än lästakten…

 3. carin thiria bark

  Jaha, jag har faktiskt undrat varför du inte bytt ut bilden ”skuggsida”- Eftersom jag gärna har med ”dig” till biblioteket och lånar rakt av, så undrar jag om du skulle kunna skriva vilken del det rör sig om, då det är en sammanhängande serie. Skuggsidan var bra men, upptäckte jag lite sent, del 2. Hello Kitty nästa! Jag har läst klart ”Konsten att vara kvinna”, en bok jag skulle vilja läsa om för att reflektera mer. Första läsningen gjordes hastigt eftersom hennes fantastiska slagfärdighet vände bladen. Det är dock kö till boken så jag är hygglig och lämnar in den i morgon.

 4. carin thiria bark

  Del 3 är beställd :), Det funkar att läsa dem i oordning men jag vill ändå säga till presumtiva läsare att det är spoilervarning om man läser del 2 före del 1. Man får reda på upplösningen i del 1 i del 2, lite by the way så att säga.

 5. Jag är helt lyrisk över Kristina Sandbergs böcker och kan inte låta bli att tala mig varm för Att föda ett barn och Sörja för de sina. Superlativen räcker inte till för att beskriva vilken enorm läsupplevelse båda böckerna är. Jag har läst många böcker genom åren, men det finns inga andra som överträffar serien om Maj. LÄS dem för 17! 😉

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: