Tematrio – Titelgeografi

Ganska ofta när jag ska komma på en tematrio är huvudet helt tomt. Jag kommer inte på någonting och tänker att det är lika bra att jag skiter i det. Sedan dyker det upp en titel, jag funderar vidare och klämmer fram en till. Den tredje tänker jag att jag aldrig kommer att fixa och sedan säger det splasch när proppen går ur och jag kommer på titel efter titel. Då blir problemet istället att begränsa sig och inte sällan ryker de två första titlarna som jag verkligen värkte fram. Visst är det konstigt.

Den här veckan handlar det om titlar med någon form av geografiskt begrepp i titeln och jag stannade till slut vid följande titlar:

1. I boken Augustenbad en sommar tillbringar poeten Andreas Öhman en sommar på kurorten Augustenbad i Sörmland. En stillsam historia som är mycket läsvärd.

2. Hetero i Hägersten av Sofia Olsson är en vansinnigt rolig grafisk roman om ett par som vill vara udda, men ändå är galet vanliga.

3. Konspirationen mot Amerika  av Philip Roth är en fascinerande kontrafaktisk roman om vad som skulle kunna ha hänt om USA fick en nazistisk ledare.

 

 

2 reaktioner på ”Tematrio – Titelgeografi”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: