Drömma går ju

Veckans bokbloggsjerka handlar om vilken bokrelaterad pryl vi önskar oss mest. Någon regelrätt pryl behöver jag inte, möjligen en bättre läslampa. Min önskan är större ändå och väldigt orealistisk just nu.

Jag drömmer nämligen om ett bibliotek. Egentligen behöver det inte vara stort, ett hörn med en hylla eller två och en riktigt skön läsfåtölj skulle räcka. Ett eget rum, som Virginia Woolf också längtade efter.

Vi har inte plats för alla böcker jag skulle vilja ha plats för, men nu när vi fixat i sommar har vi i alla fall fått ett bättre sovrum med mer rymd, vilket gör läsningen lite enklare. Jag behöver lugn och ro omkring mig då jag läser. I alla fall om jag läser något som kräver min koncentration.

Någon gång kanske jag kan förverkliga drömmen om ett bibliotek. Om inte annat när jag ungarna flyttar ut om sisådär 17-18 år.

6 reaktioner på ”Drömma går ju”

  1. Ja, ett bibliotek är ju drömmen, men i en etta, om än på 54 kvm, som delas av två personer är det svårt att få plats med det … Tur att vi har en lång hall där jag får plats med fyra Billy i alla fall. Ger ju lite biblioteksvibb åtminstone. 🙂

    1. Blir för varje omflyttning hemma av med ett gäng bokhyllor. Så också i sommar. Kanske lite viktigare att barnen får plats, än att alla mina böcker får det.

  2. Carin Thiria Bark

    Jag drömmer om att bli inlåst i Lerums bibliotek över en helg med goda små matpaket i kylen.

  3. Jag håller på med drömmen… har fått till ett rum, klätt med Billy-hyllor och med en bekväm fåtölj med tillhörande fotpall. Nu rensar jag vardagsrummet med flera rum från alla böcker, gallrar ut ”hopplösa” böcker och sorterar in alfabetiskt i hyllorna. Två av tre ungdomar har flyttat hemifrån, det är därför platsen finns. Min dröm nu är att hinna läsa så mycket som du gör. Jag hittar så mycket bra och oläst nu.

    1. Låter härligt! Det är väl när barnen flyttar ut som det kan funka. Det är några år kvar bara, skolar in yngste sonen i förskoleklass idag…

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: