Det var inte meningen

Känner mig lite dum som helst sågade Antonio Tabucchi efter att ha läst bara två av novellerna i samlingen Tiden åldras fort. I helgen avled han och nu har mitt inlägg om novellerna jag inte läste blivit populärare än innan. Knappast den hyllning en avliden författare borde få.

Inte för att jag helt plötsligt tycker att novellerna jag läste var fantastiska, för det tyckte jag inte och det står jag för, men jag vill ändå passa på att läsa in mig lite mer på honom. Någon nobelpristagare blir han visserligen inte nu, men en känd författare är han likafullt.

Lågmäld och koncentrerad kallar Ingrid Bosseldal stilen i Tiden åldras fort och jag kan hålla med. Lite för stillsamt för mig just nu. Jonas Thente bloggar om just stillsamheten och konstaterar att han läst mycket av Tabbucchi, gillat det han läst, men inte kommer ihåg någonting. En fin författare, men inte någon som sticker ut eller lämnar något större intryck.

Vad är det egentligen media säger? Att Antonio Tabbucchi föddes i Pisa, lever i Portugal, är en av de största författarna inom den italienska moderna litteraturen, ofta prisad och en lågoddsare i nobelprissammanhang. En stor författare helt enkelt. Fortfarande är jag nyfiken på honom, det måste jag tillstå, men det får nog bli en roman den här gången.

Rulla till toppen
%d