De sista inläggen och en ihopknuten säck

Inläggskavalkaden fortsatta under kvällen igår och klockan 20.00 var det dags för …and then there was Beatrix att berätta vad Maggan har lärt henne och funderar kring varför Internationella Kvinnodagen är så kontroversiell.

Vidare till Lingonhjärta som hyllar Caroline Salzinger, journalist, författare och vän. En modig kvinna helt klart, vars böcker jag länge tänkt läsa. Nu måste det bli av!

Gunilla hyllar Astrid Lindgren, som betytt mycket för väldigt många barn. Jag vill också tipsa er om dikten där hon gör det som fler borde göra, nämligen fira sig själv.

Stänk och flikar drömmer om den dagen då Internationella Kvinnodagen bara kan vara en dag att fira de orättvisor som inte längre finns. Ett intressant inlägg som bland annat handlar om hennes arbetsplats.

Fiktiviteter skriver om kvinnor som betytt mycket för henne och presenterar en rad oväntade val. Läs om varför t.ex. Muminmamman varit så betydelsefull.

Bokmilaskogen bjuder på ett fint porträtt av Florence Nightingale och sjuksköterskeyrket.

I Saris Blogg uppmärksammas en av mina favoritpoeter, Karin Boye och vi får läsa en av hennes fina och sorgliga dikter.

Böcker emellan skriver om systerskap och hur fantastiskt och komplicerat det kan vara med systrar.

Systrar ja, min sitter på ett plan till Thailand. Ha det bra syrran och du, jag vill inte träffa dig om du är allt för solbränd när du kommer hem. 😉

Igår morse hade jag lite smått panik och kände att jag aldrig skulle hinna läsa och länka till era inlägg. Lite väl mycket skummade jag ett par inlägg, ber om ursäkt för det, men nu när det lugnat ner sig lite ska jag gå tillbaka och läsa alla fina och kloka inlägg en gång till.

Under helgen kommer jag att sammanställa en mer överskådlig länklista med direktlänkar till allas inlägg så att många kan hitta dem.

Stort tack igen till alla som var med och gjorde den här bloggstafetten till en riktigt härlig upplevelse. Jag har upptäckt flera nya bloggar och hoppas att ni gjort detsamma.

12 reaktioner på ”De sista inläggen och en ihopknuten säck”

 1. Du behöver absolut INTE be om ursäkt för det. Vilket jättejobb du har gjort! Jag tyckte det var kanon med dina sammanfattningar och jag förstår att det ligger mycket jobb bakom. Tack för att du ordnade detta!!!

 2. Tack för en jättefin blogstafett. Det har varit jätteroligt att följa den och läsa alla inlägg. Mycket inspirerande.

  Vilket jobb du gjort! Wow!

 3. jag tycker att du gjort ett jättefint arbete och vill gärna tacka dig för det fina initiativet.
  det var jättespännande att läsa alla inläggen.
  och visst hittade man nya bloggar!

 4. Jag hittade ju ditt inlägg om din bloggstafett lite för sent, men jag fick låtsas eller vad man nu ska kalla det, att jag var med i stafetten. Skrev bl a om Fadime Sahindal, en kvinna som jag verkligen tycker borde få uppmärksamhet. Du kanske känner till henne…? 😛

 5. Jag tackar också dig för allt jobb du har lagt ner på för att få stafetten att gå runt.

  Tack också för att du gillade min dikt! Många gånger glömmer vi nog bort oss själva. Vi är så måna om alla andra…

  Kram

 6. Stort tack för att du ordnade detta! Jag har nu läst alla inläggen och det har tagit en bra stund. Är fascinerad över att du hann sammanfatta dem i går!

 7. Tack så mycket för du drog igång detta 🙂 Då jag inte hunnit läsa alla inlägg har jag många bloggar att besöka framöver och det ser jag fram emot. Kram till dig som fixade detta! 🙂

 8. Jättetack för allt fix och trix och för ditt inlägg om dina förebilder. Det var fint att läsa de många inläggen om mormödrar och farmödrar och deras roll då jag själv aldrig träffade f- mor och bara kände m- mor som barn. Ha en skön helg!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d