Stafettpinnen drar från blogg till blogg

Snart är det dags för den här kvinnan att natta två synnerligen fina ungar. Dessförinnan tänkte jag ta mig en titt på några inlägg till.

Första stoppet är hos Lyran som skriver om kvinnor som borde fått nobelpriset i litteratur och det sorgliga faktum att endast 12 av de 108 pristagarna varit kvinnor.

I bloggen Livet mellan två evigheter får vi bekanta oss med fyra generationers starka kvinnor, där bloggskribenten är en.  Det fick mig att tänka på min gammelmormor, mormor och mamma som alla påverkat mig mycket.

Så till Den läsande kaninen som bjuder på en spännande historielektion om de två Margareta och Filippa. Den förstnämnda har jag hört talas om, men faktiskt inte den andra. Detta trots en massa universitetspoäng i historia. Bakläxa!

Ann-Sofie på Breakfast Bookclub skriver ett fint brev till sin mormor, som ger mig lite tankar kring den läshets som även jag ibland drabbas av. Kanske är det inte så att den som läst flest böcker när hen dör vinner.

Passande nog följs detta inlägg av ännu ett om fyra generationer kvinnors läsning då Lotten berättar om sin mormors, sin mammas, sina egna och dotterns favoritböcker. Ett mysigt inlägg fullt av läsglädje.

Ett riktigt starkt och personligt porträtt av en mormor delar killyourdarlings med oss. Ett inlägg som väcker många känslor.

Sandra Gustafsson skriver om sin farmor med de varma händerna, som också finns med i den självbiografiska boken Maskrosungen.

Desirée Fredlunds inlägg har titeln Fem minuter av hennes liv och hon berättar där om sin mormors mor.

 

Jag är lite överväldigad över alla de fina inlägg som det bjudits på i stafetten hittills och än är det inte slut. Jag återkommer med en sista sammanställning, men det blir troligen imorgon.

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: