Förmiddagens stafettskrivande

Jag läser vidare i stafetten. Lite snabbt nu under dagen och sedan mer ordentligt under kvällen eller imorgon. Möjligen uppdateras detta inlägg då, nu blir det en kortis och en länk till varje skribent.

Förra sammanställningen hittar du här.

Låt oss nu gå vidare till inlägget som publicerades klockan 10.00 av Erica – en dröm i rosa, där hon hyllar sin farmor, även kallad ”moffa”.

I tvärtemotbloggen hyllas istället döttrar, modiga och självständiga sådana. Att det är just internationella dagen gör ingen skillnad, alla dagar borde vara kvinnodagar, eller egentligen människodagar.

…och dagarna går skriver om en modig och frispråkig kvinna som verkligen är en kvinna att beundra.  I Fix me up kan ni läsa om ännu fler litterära förebilder, som t.ex. Carina Rydberg och Mian Lodalen.

TinaO skriver om en kvinna vars namn figurerar i media ibland, men som jag vet allt för lite om. Läs ett intressant inlägg om Karin Johannison och hennes forskning.

Carl Brunell skriver i sin gästblogg på bokcirklar.se om hur enkelt det faktiskt är att vara man och feminist. Han lyfter också fram några viktiga kvinnor som sett bortom hans grabbighet.

Bokodyssé berättar om en litterär karaktär som genom sin författares röst berättar om hur det är att vara kvinna i Afghanistan. Kvinnan heter Mariam, boken Tusen strålande solar och författaren Khaled Hosseini.

I bloggen …med näsan i en bok får vi följa med till en bokhylla fylld av böcker. Många av dem skrivna av kvinnor. Flera stora författare presenteras.

 

Stafetten går vidare och jag hoppas att ni följer med. Om några timmar gör jag en ny sammanfattning.

3 reaktioner på ”Förmiddagens stafettskrivande”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d