En virtuell kulturpromenad

Jag har varit utan tv, tidning och internet under några dagar och har därför klickat mig runt för att se vad jag har missat från den kulturella världen.

DN berättar att Zlatans bok blir en app. Hur det ska funka rent praktiskt kan man undra, men det finns säkert en marknad för allt som har med Zlatan att göra. Detta trots, eller tack vare (?) den senaste örfilen. Appen kosta 139 kronor och innehåller hela boken, samt en del extramaterial. Det finns en hel del coola repliker i boken, så ”dagens Zlatancitat” kanske kunde vara något?

En bra bok inte blivit app men väl film är Vi måste prata om Kevin av Lionel Shriver. En fruktansvärt hemsk bok. Definitivt bra, men vidrigt otäck. Vet inte om jag vågar se filmen om jag ska vara ärlig.

I en annan bokfilm Extremt högt och otroligt nära spelar Max von Sydow en av de roller jag tyckte bäst om i boken, nämligen den stumme hyresgästen. I övrigt hade jag svårt för boken och är inte speciellt sugen på att se filmen. Däremot tycker jag att det är riktigt kul att von Sydow är nominerad till en Oscar för bästa manliga biroll för sin insats.

I en bokfilm spelar också Viola Davis. Hon verkligen är Aibelee i filmen som bygger på boken Niceville. Nu tippas hon vinna en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll.

Även nomineringarna till årets Nobelpris är klara, den så kallade långa listan, men om den får vi veta exakt ingenting. Dags för ledamöterna att börja läsa i alla fall. En kvinnlig romanförfattare i år kanske? Gärna från Afrika, Sydamerika eller Asien.

Ikväll tittar jag på ”Haagarna” i På Spåret. Måste säga att jag fått en mycket mer positiv bild av Martina Haag på senaste tiden. Hennes senaste bok har jag dock inte läst ännu, men den ligger i en hög och väntar.  Nu ska den bli film och författaren är kaxig nog att ge sig själv huvudrollen. Det gillas!

Två äkta par tävlar förresten ikväll och jag vet faktiskt inte riktigt vilka  jag ska heja på. Spännande lär det bli i alla fall!

Imorgon ser jag med skräckblandad förtjusning fram emot att se Björn Ranelid i Melodifestivalen.

Troligen kommer twitter att finnas med mig under tiden, för visst är det som Erica Treijs skriver att det blivit trångt i tv-soffan när de tekniska prylarna ska få plats.

Slutligen hoppas jag att ni inte missat Liv Strömquists serie om Jan Björklund.

2 reaktioner på ”En virtuell kulturpromenad”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: