Topplistan 2011 plats 15-11

 

15. Sju jävligt långa dagar, Jonathan Tropper

En både fruktansvärt rolig och fruktansvärt sorglig bok om en minst sagt udda familjen som sörjer fadern i dagarna sju. Tropper är helt klart en ny favorit.

14. Niceville, Kathryn Stockett

En bok som var bra när jag läste den och som har blivit ännu bättre så här efteråt. En bok som jag ofta återkommer till i tanken och därför finns den med på listan.

13. Sister, Rosamund Lupton

Det var många månader sedan jag läste Sister, men den har stannat kvar. En fin bok om kärleken mellan systrar, en kärlek som aldrig varit okomplicerad, men alltid stark. Jag tyckte så mycket om boken att jag inte vågat läsa något mer av Lupton av rädsla för att bli besviken.

12. Att ringa Clara, Anna Schulze

Ännu en bok som stannat kvar. En ganska lågmäld bok om två vänner som knyts samman av musiken. Clara som inte är som någon annan och Carolin som vill göra allt för henne, men inte alltid orkar med alla känslor. En mycket bra bok!

11. Himlen börjar här, Jandy Nelson

Det är sällan jag gråter av böcker, men hjälp vad jag grät när jag läste den här. Ytterligare en sorglig bok om Lennie som mist sin syster och hur hon försöker hantera sin sorg.

 

Ni märker att det inte är de muntraste böckerna som tar plats på listan, kanske för att det ofta är de böcker som stannar kvar hos mig.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: