Topplistan 2011 plats 10-6

 

10. Den drunknande, Therese Bohman

Jag kallade den för 108 sidors magi och det står jag fast vid. Ännu en sorglig historia om systrar som verkar ha blivit något av ett tema i år.

9. Om inte nu så när, Annika Thor

En bubblare som tagit sig högt upp på listan. En av de böcker som gjorde mig mest förbannad under året. Sverige var inte direkt neutralt under andra världskriget, inget nytt men viktigt att komma ihåg.

8. När jag lät dig gå, Gayle Forman

Jag är inte munter alls i min val, men den här boken är en uppföljare till Om jag stannar och faktiskt inte riktigt lika svart som sin föregångare. En väldigt fin bok om det svåra i att leva ett liv som man faktiskt tycker om och dessutom vara en person som man står ut med.

7. Pojkflickan, Nina Bouraoui

Nina Bouraoui måste självklart finnas med på listan och jag valde boken som handlar om hennes barndom i Algeriet och senare i Frankrike. Boken är full av krockar och en av de bästa barndomsskildringar jag läst.

6. All my friends are superheroes, Andrew Kaufman

Det här är en bok som inte liknar någon annan. Den handlar om alla superhjältar som finns i Toronto och är helt underbart absurd. Jag älskar den!

 

Snart dags för topp 5!

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: