Lucka nummer 19 Lyrans Noblesser

Lyrans Noblesser var en av de första bokbloggarna jag började läsa och en av de största anledningarna till att jag faktiskt började blogga själv. Jag ville också läsa fler böcker, skriva om dem och diskutera dem med andra boknördar. Nu det sista har jag varit kass på att följa med på hennes resor runt världen, men resorna runt Bokmässan funkade bra. Jag får dock fortfarande många bra tips på kvalitetslitteratur från bloggerskan som i vår blir min klasskamrat.

Här kommer hon, the one and only, Lyran:

 

Julkalendrar hör julen till, vilken är din favorit?

Jag minns ju, om än vagt, Teskedsgumman från 1967 och inget kan jämföras med denna.

Vad är det bästa med julen?

Att vara ledig och ha tid att umgås med vänner. Dessutom brukar det finnas en hel del tid att läsa.

Hur firar du?

I år firar familjen med mormor och farfar. Vi blir tyvärr färre för var år eftersom den äldre generationen närmar sig (och når) livets slut. Än brukar tomten komma, så mycket centreras kring detta spektakulära besök. Kalle Anka är det lite si och så med nuförtiden, men Karl-Bertil Jonsson är ett måste! Innan vi fick barn firade vi ofta utomlands, klart häftigaste upplevelsen var att åka u-båt på självaste julafton. När jag var liten fick jag alltid ett paket redan på förmiddagen och det innehöll alltid en bok jag längtat efter. Nuförtiden blir det för lite läst på själva julafton, ska minsann se till att ordna med lästid i år.

Vilka böcker om jul skulle du vilja tipsa om?

Jul handlar för mig om det heliga landet och Jesu födelse. Därför vill jag tipsa om böcker med religiös anknytning: Ökenbrevet av Göran Tunström, Jerusalem av Selma Lagerlöf och Barabbas av Pär Lagerkvist.

Vilka böcker önskar du dig själv i julklapp?

Min kamp 1 och 3, Cirkeln och Sågverksungen. Jag får dem alla. 🙂

Vilken bok borde alla få i ett paket?

Hmmm, svårt att komma på en bok som alla människor skulle uppskatta. Jo nu vet jag, Momo eller kampen om tiden av Michael Ende borde alla läsa så de förstår att de ska använda sin tid och inte försöka spara den. Jag tror att många skulle gilla den här fina berättelsen.

Vilken känd person vill du ge en bok i julklapp och vad får han eller hon?

Det finns ju många kändisar (läs regeringsmedlemmar) som borde läsa visa böcker, men jag har ändå inte lust att ge dem julklappar. Nej, jag ger hellre bort en bok till barnen på mitt jobb, Kraken av Boel Werner ska de få.

Tack Lyran för dina svar! Jag önskar dig en superjul med många hårda klappar och mycket lästid. Jag älskade Momo och kampen om tiden när jag var yngre och läste den hur många gånger som helst. Tror definitivt att det är en bok som passar många! Har däremot inte läst dina tre julböcker och blev sugen på dem alla, men kanske framför allt Ökenbrevet.

2 reaktioner på ”Lucka nummer 19 Lyrans Noblesser”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: