Med risk för upprepning

Vilken är din absoluta favoritbok av de som du har läst på ett annat språk än svenska?

Lite sent svarar jag på Bokbloggsjerkan och jag kunde inte låta bli att återigen nämna min absoluta älsklingstrilogi som jag läst om och om igen. På bästa irländska har Roddy Doyle skrivit the Barrytown Trilogy som innehåller böckerna The Commitments där brodern Jimmy har huvudrollen, The Snapper som handlar om systern Sharon och The Van, som kanske är den finaste av de tre, om pappan Jimmy Sr.

Alla tre böckerna har blivit film och bra filmer dessutom, speciellt filmatiseringen av The Commitments är fantastisk. Böckerna är dock snäppet bättre. Hur läsvärda som helst. Kanske dags att läsa dem för sisådär 37:e gången?!

3 reaktioner på ”Med risk för upprepning”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: