Vår ostädade sanning

Ibland, eller snarare oftast, råder det totalt stökkaos hemma hos familjen O. Då tänker vi att vi behöver göra ett gemensamt ryck och så gör vi det. Oftast efter att vi svurit över stökigheten under en alldeles för lång period. När det är städat och fint finns fortfarande en del kaos kvar, men det blundar vi för och njuter av att huset är godtagbart städat. Det godtagbara läget brukar hålla en dag eller så.

I Family Living: Den ostädade sanningen får vi prov på hur det kan vara i en småbarnsfamilj. Lotta Sjöbergs illustrationer bjuder på igenkänning och en hel del skratt. Perfekt läsning den här tiden på året, när kravfyllda december snart är här.

Del 1 handlar om drömhuset och hur kärleken till staden och den lilla lägenheten blir lite ansträngd då barnen kommer. Visserligen lockar stadens nöjen, men rent krasst har småbarnsföräldrar inte tid med det, men ändå. Att flytta från stan är ett stort steg och varför behöver man egentligen ett stort hus om alla i familjen ändå lever på varandra i ett rum och troligen också knör ihop sig i en säng.

Ofta landar barnfamiljen i ett stort hus ändå. Gärna ett renoveringsobjekt och den lilla fritid som finns kvar äts upp av diverse mer eller mindre genomtänkta husprojekt.

Den sannaste sanningen av dem alla torde vara ”nattningen blir kortast om man somnar själv först” och det bästa tipset för egentid måste vara detta:

 

 

 

1 reaktion på ”Vår ostädade sanning”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: