Grabbarna O:s nya favorit

”Men maaammaaa, jag kommer aaaldrig att kunna sooomna om jag inte får läsa nästa bok  nuuuuuu”, klagade Lillebror när vi läst ut första boken om Nelly Rapp som ska bli Monsteragent. Den inledande boken i serien, som nu består av tio böcker, heter Monsterakademien och vi får träffa Nelly, hennes föräldrar och hunden London.  Viktigast är nog ändå farbror Hannibal som bjuder familjen på middag. De andra gästerna är vuxna och flera har skyltar med siffror på sig. På farbror Hannibals skylt står en nia.

Under middagen lämnar Nelly och London de vuxna och blir mer eller mindre lurade in i en mörk och läskig gång som leder till ett klassrum. Där finns läraren Lena-Sleva som vill testa om Nelly kan vara en framtida monsteragent.

Böckerna om Nelly Rapp är författade av enormt produktive Martin Widmark och ful-kul illustrerad av Christina Alvner. Monsterakademien är kul att läsa högt, lite lagom läskig med en vampyr som nästan finns på riktigt och med löften om mycket spännande händelser i framtida böcker.

Nu somnade visserligen Lillebror efter typ en minut, men vi kommer ändå att läsa fler böcker i serien. Egentligen är kanske mina grabbar lite för små för de här böckerna, men vi kör på ändå.

8 reaktioner på ”Grabbarna O:s nya favorit”

  1. Jag har länge tittat på denna serie hos bokhandeln. En 6-åring borde väl klara av det? Lite spänning i vardagen 🙂
    (Nej jag har inte införskaffat det än men den finns med på listan!)

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: