Tematrio – Augustvinnare

Sedan 1989 delas Augustpriset ut i tre klasser och Lyran vill att vi presenterar en trio goda vinnare:

1. Skriv om och om igen av Ylva Karlsson och Katarina Kuick vann priset för bästa ungdomsbok 2009. En bra och annorlunda bok om skrivande.

2. I taket lyser stjärnorna av Johanna Tydell är en klassiker bland ungdomsböcker. Både bra, välskriven och stark.

3. Gregorius av Bengt Ohlsson är en riktigt bra bok som berättar den historia Hjalmar Söderberg utelämnade. Spännande idé som dessutom håller väl. Ohlsson har chansen att vinna priset ännu en gång i år, då han är nominerad för Rekviem för John Cummings.

 

Intressant är också att kolla de nominerade. Många riktigt stora svenska författare har nominerats, men aldrig vunnit. Tänk om Ohlsson då skulle välja en andra gång. Det hade varit både stort och lite märkligt.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: