Charmigt hemlighetsmakeri

Att Svenska Akademien talar om sina nobelpriskandidater med kodnamn är inte så konstigt egentligen, men visst är artikeln i DN lite charmig. Tänk att den lätt buttre Pinter gick under namnet Harry Potter. Sedan i alla fall ett år tillbaka har kodnamnen blivit mindre uppenbara och Tomas Tranströmer kallades tydligen Stina.

Jag undrar vilka kodnamn som finns kvar på listan inför nästa år. Lite tidigt att spekulera så klart, men lite, lite spännande. Om Peter Englund tänker avslöja några? Självklart inte.

3 reaktioner på ”Charmigt hemlighetsmakeri”

  1. Hahaha, hade missat den artikeln. Underbart.=) Harry är ju rätt uppenbar, men kul. Lilla Dorrit lika så. Men tycker det är lite kul med nya kodnamn också även om de inte har med pristagarna att göra. Framför allt tycker jag att det är roligt att de leker spioner och verkar ha rätt kul i akademien.:)

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: