En kulturell enkät

En styck enkät från Ord och inga visor. Alltid trevligt!

 

Författare jag skulle vilja intervjua:

Oj, i teorin ganska många, men i praktiken skulle jag nog skita på mig av skräck gällande de flesta. Engelska går också bort, då jag säkert bara skulle börja stamma och sluddra. Mitt val blir Katarina Wennstam, då hon skriver intressanta böcker och dessutom verkar trevlig. Trevligheten grundar jag på absolut ingenting, men så blir det ändå.

Bok jag ser fram emot mest:

Hmmm, svårt. Jag har konsulterat min lista och kommit fram till att det nog är Liknöjd Fauna av Aase Berg.

Den här personen vill jag ge Nobelpriset:

Helst ser jag Tomas Tranströmer som vinnare, men jag hoppas också på Assia Djebar som skriver bra om kvinnors situation.

Inspirationskälla:

Supersvår fråga. Vet inte om jag har någon speciell person som inspirationskälla, inte heller är jag en person som går ut i naturen och finner inspiration. Om jag ändå skulle välja en person får det bli Karin Alfredsson, som jag tycker skriver riktigt viktiga böcker och kombinerar skrivandet med ett stort engagemang för världens utsatta.

Ett snyggt bokomslag:

De nya klassikerna från Bonniers är fantastiska, men jag väljer ändå Kom och hälsa på mig om tusen år av Bodil Malmsten. Vacker bok och suveränt innehåll.

Bok jag läst många gånger:

Förr läste jag alltid om böcker många gånger, men det händer sällan numera. Undantaget barnböcker då och Gruffalon av Julia Donaldson kunde jag i en period utantill. Underbar bok förövrigt!

Favoritläsning på hösten:

Jag läser nog inget speciellt just om hösten, förutom säsongens nyheter då.

Några filmer jag vill rekommendera:

Dvd-aktuella Black Swan är ruskigt bra och när det gäller gamla filmer vill jag rekommendera Good Will Hunting (älskar, älskar, älskar Minnie Driver) och Cinema Paradiso.

En låt jag ständigt återkommer till:

En låt som gör mig glad och som dessutom handlar om det jag älskar mest, semester i solen, är Weezers Island in the sun.

Senast köpta bok: 

Det var Women of Sand and Myrhh av Hanan Al-Shaykh som jag tänker läsa närmaste månaden.

3 reaktioner på ”En kulturell enkät”

  1. Men gud, vilken rolig idé! alla laddar ju som bara den inför mässan känns det som. Det bubblar och fnissas och diskuteras montrar man ska besöka och annat kul så detta känns ju som bästa uppladdningen!!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: