En kortare lista

Tanken är att jag ska läsa någon av böckerna som är nominerade till Man Booker Prize och troligt är att det blir en tur till English Book Shop på mässan (för de är väl där hoppas jag). Förra året fick jag nämligen bra tips där.

Nu har korta listan för året kommit och jag går tillbaka till inlägget om långa listan.

Att  The sense of an ending av Julian Barnes finns med är knappast någon överraskning, då han setts som favorit. Två debutanter tar också plats bland de stora. nämligen A.D. Miller med sin bok Snowdrops och Stephen Kelman, vars Pigeon English verkar udda och/men bra.

Kanske konstigare att The Stranger’s Child av Alan Hollinghurst inte finns med, då han var den på långa listan som var favorittippade. En annan bok som saknas, trots att den fått mycket uppmärksamhet är Sebastian Barrys On Canaan’s Side . Den senare verkar dessutom mycket bra liksom Patrick McGuinnesss The Last Hundred Days om Rumänien precis före kommunismens fall.

 

Hela korta listan ser ut så här:

Julian Barnes The Sense of an Ending

Carol Birch Jamrach’s Menagerie

Patrick deWitt The Sisters Brothers

Esi Edugyan Half Blood Blues

Stephen Kelman Pigeon English

A.D. Miller Snowdrops

 

Jag lockas mest av Esi Edugyan, en av två kanadensare, men kan tänka mig att läsa flera av de andra också. The sense of an Ending ges ut av Forum i vår, men trots att den är favorit är den bok som lockar klart minst. Verkar mest tung, onödigt tung.

Vilka av böckerna vill du läsa?

 

1 reaktion på ”En kortare lista”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: