Sveriges kanske sämsta bokbloggare

Ni vet de där böckerna som förlag skickar ibland, de som det är meningen att jag ska läsa till en viss datum och sedan skriva några rader om? Det har gått sådär den senaste tiden. Tre veckors jobb lite drygt och inte många lästimmar att snacka om då helgerna varit fulltecknade. Idag har jag därför inte skrivit om Johanna Lindbäcks nya bok, men den är nästan utläst. Så är också Anneli Jordahls senaste, som är en lånad e-bok visserligen, men den flyger från paddan i morgon och borde därför lästs tills idag. En bok som lockar vansinnigt mycket, men som jag ändå inte börjat med, är Åsa Anderberg Strollos nya. Den har drunknat i högarna.

Varför skriver jag då detta inlägg? Inte för att jag egentligen stressas av datum, utan för att jag hade önskat att jag haft tid att läsa dem. Jag fascineras dessutom, liksom Helena, av att jag alltid vill läsa andra böcker än den jag läser, men ändå aldrig har något att läsa när en bok avslutats. Jag behöver mycket lästid för att läsglädjen ska infinna sig. Det som stressar mig är inte att böcker ska läsas till ett visst datum, om det inte handlar om biblioteksböcker som ger feta böter, utan att jag hinner läsa på tok för få böcker.

Just nu ”duttläser” jag något vansinnigt, som om jag hinner läsa mer bara för att jag har många böcker på gång. Borde jag inte fattat att det är precis tvärtom? Jag läser allt och inget, vilket bara gör mig ännu mer stressad och frustrerad.

Dessutom har Annika mage att fråga hur många böcker som finns i min läshög just nu och vilken jag är mest sugen på.  Alldeles för många är svaret på båda frågorna. Jag drömmer om en semester, gärna ensam med en packe böcker då jag kan läsa från morgon till kväll. Saknar sommaren och den läsfrossa jag hade i juli.  Jag mår så mycket bättre när jag hinner läsa i alla fall en större del av vad jag vill. Som det är nu blir jag galen på alla böcker som ligger i drivor här hemma och lockar.

Vad stressar dig i din läsning?

Och så kanske jag ska svara lite mer seriöst på frågan i veckans bokbloggsjerka. Jag har minst 50 böcker som jag skulle kunna tänka mig att läsa hemma och av dem lockar ett tiotal mycket. Mest kanske ovannämnda Anderberg Strollo, men jag vill verkligen läsa ut Nesser och French också. Jag har ju dessutom en fin lista på böcker jag tänkt läsa i september.

14 reaktioner på ”Sveriges kanske sämsta bokbloggare”

 1. Det som stressar mig mest är nog alla böcker som jag vill läsa långsamt och eftertänksamt istället för att snabbläsa för att hinna med att läsa fler böcker. Det stressar mig också att ha fler böcker på gång samtidigt och jag kan inte låta bli. Jag är ett hopplöst fall.

 2. Det som stressar mig är att jag har 30 minuter på mig på tåget på morgonen och sedan 30 minuter på tåget hem. Det är jobbigt att inte själv få bestämma när jag ska sluta. Jag kan ju inte gärna sitta kvar och fortsätta läsa.

 3. Att jag har HÖGAR med asbra böcker som jag inte hinner läsa. Jag är alltid för trött och jag lyckas inte lämna twitter/facebook/blogg/internet i tid på kvällen. DET stressar mig.

  kanske ska gå och lägga mig och läsa nu då? Kämpar på med ”De Imperfekta” men vill börja med tre andra.

  1. Det är just det att jag hela tiden vill börja med andra böcker och det beror inte på att den jag läser är dålig, bara att jag vill vidare. Och så sitter jag här med twitter/facebook/bloggar och tiden bara går. Vilket härligt i-landsproblem!

 4. Jag blir stressad när jag insett att jag suttit och slösurfat i en timme som jag egentligen kunde ha ägnat åt att läsa. Jag kanske borde inför timer på macbooken. Seriöst alltså.

  1. En del föräldrar till mina elever har timer på modemet/routern/strömförsörjningen till den internetuppkoppling de använder, det kanske vore något för dig? 🙂

 5. Känner igen mig i flera av de andra kommentarerna. Jag blir stressad av att jag vill gärna läsa men fastnar alldeles för ofta och för länge vid datorn med olika grejer då jag egentligen tänkt att jag skulle gå och lägga mig tidigare för att ligga i sängen och läsa. När jag väl hamnar i säng så är jag alldeles för trött så jag somnar nästan direkt och jag vet att väckarklockan ringer alldeles för tidigt. = (

 6. Jag kan bara hålla med alla tidigare talare. Den tiden jag lägger på att surfa, och då menar jag inte alltid ens särskilt minnesvärd sådan, skulle jag egentligen hellre ägna åt läsning. Så sitter man där framför datorn och helt plötsligt har hela kvällen gått och inte en rad blivit läst. Så onödigt egentligen.

 7. Vi pratade om det där med alla böcker man skulle vilja hinna läsa, på en bokbloggarträff. Jag förstår inte folk som läser samma bok flera gånger, när det kommer så mycket nytt hela tiden! Det är mycket sällan jag läser om en bok.

  1. Förr läste jag alltid om favoriter, men nu känner jag sällan att jag hinner det. Synd egentligen. Har dock börjat läsa om Stadserien och det är så himla mysigt.

 8. Stress vid läsning? Känns som en paradox.

  1. Böcker jag lovat mig själv att läsa av en eller annan anledning men som efter 50 sidor fortfarande ekar öken i huvudet…

  2. Att det går för sakta. Tänk er; söndag morgon, jag sitter i favoritfåtöljen med den bästa boken nånsin, en kopp kaffe, alla andra sover och ingen stör. Så inser jag att det tagit, tja, en timme att läsa fyrtio sidor. Inget skryt här, men nog borde det gå att öka farten högst väsentligt? Varför? Ingen aning. Stress har inte med logik att göra.

  http://www.facebook.com/pages/Thomas-Erikson/213602578663823

  1. Stress och logik hör definitivt inte ihop. Dessutom går världen knappast under om jag inte läser ut en ökenbok eller läser för långsamt. Konstigt att det ändå genererar stress.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: