Grabbarna O och hösten

Lasse-Maja nummer 20 heter Simborgarmysteriet och skulle säkert passa grabbarna O som just börjat simskola. Som vanligt är det Martin Widmark och Helena Willis som ligger bakom.

Även serien om 1b är en favorit och i höstens bok får klassen en vikarie, Vilken vikarie! heter boken och är som vanligt skriven av Helena Bross. Bli sams handlar om Siri och Lova som egentligen är bästisar. Två nya böcker i serien alltså.

Både grabbarna och jag borde lära oss mer om naturen och då passar Björn Bergenholtz böcker perfekt kan jag tänka. De nya är Känn igen 25 svampar och bär samt Känn igen 25 fåglar. Det ska bli en hel serie med tio böcker. Som samlare vill jag självklart ha dem alla!

Rymden är kul och i augusti kommer Jo Salmsons bok Om rymden. Den ingår i serien Lätt att Läsa Fakta och är troligen perfekt för grabbarna O som älskar faktaböcker av alla de slag.

Superkrafter av Johan Unenge tror jag också kan uppskattas. Jag gillar Unenges humor och hans förmåga att skriva allvarligt och roligt på samma gång. Kan bli en del intressanta samtal av den här boken kan jag tänka. Vilken superkraft är egentligen bäst?

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: