Saker jag hatar att läsa om

Jag bad om rubriker för ett tag sedan och den här kommer från Emmas Bokhylla. Hade egentligen tänkt spara dem tills bloggen ska klara sig själv nästa vecka, men jag känner en liten, liten bloggtorka komma krypande och så kan vi ju inte ha det.

Saker jag hatar att läsa om alltså. Hatar är ett starkt ord, men jag har svårt att läsa om totalt overkliga rymdvarelser eller aliens eller vad du nu vill kalla dem. Jag fixar faktiskt vampyrer i Ajvide Lindqvists tappning, men annars känner jag mig skeptisk även till dessa figurer. Det är väl som att svära i kyrkan att erkänna detta bland alla vampyrgalna bokbloggare, men så får det bli.

Jag tycker inte heller om att läsa om barn som far illa, men det gör jag ganska ofta ändå. Jag gillar det inte, men det är svårt att undvika tyvärr.

Däremot skulle jag säga att jag hatar att läsa om b-kändisar som skriver om kläder, sprit, knark och ragg, men faktum är att jag läser sådant rätt sällan. Böcker av och om ointressanta personer är helt enkelt väldigt tråkiga att läsa. Till denna grupp hör såklart även 99,99% av alla BOATS som kreti och pleti ser sig kallade att skriva.

Vad hatar jag mer? Kommer inte på något just nu, men vem vet, det kanske blir fler delar i denna bokhatarserie?!

Vad hatar du att läsa om?

8 reaktioner på ”Saker jag hatar att läsa om”

  1. Är inte heller så förtjust i science fiction i bokform, även om det kan finnas nåt enstaka undantag.
    Sen är jag inte så förtjust i thrillers… om man nu får säga det.
    Båda ovanstående genres gillar jag dock på film, av nån anledning…?

  2. Jag skriver nog under på det mesta i ditt inlägg(som egna hatobjekt eller ”tråkobjekt”). Vampyrer begriper jag mig inte på och får tråkslag när jag försöker läsa (jag fick nog av alla Hammerfilms på 60- och 70-talet. Biografier över personer som inte är ”klara” med sina liv undviker jag oftast och så klarar jag inte av att läsa om djur som far illa- då tvingas jag hoppa över just de sidorna).

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: