Sommaren började bra

Med tanke på hur intensiv första halvan av juni var och hur trött min hjärna varit de senaste veckorna, måste jag säga att läsresultatet får godkänt. Flera grafiska romaner visserligen, men några rejäla tegelstenar har blandats med de tunnare böckerna.
Följande 15 böcker läste jag i juni:
 1. Bittrare än döden, Camilla Grebe och Åsa Träff
 2. Så jävla normal, Nina Hemmingsson
 3. Nina Hemmingsson, Sara Teleman
 4. Jag är ditt fan in i döden, Coco Moodysson
 5. Niceville, Kathryn Stockett
 6. Prins Charles känsla, Liv Strömquist
 7. Arseniktornet, Anne B Ragde
 8. Tre apor, Stephan Mendel-Enk
 9. Mina drömmars stad, Per Anders Fogelström (omläsning)
 10. All my friends are superheroes, Andrew Kaufman
 11. Ingen annan är som du, Ann-Helén Laestadius
 12. Helgonet, Carin Gerhardsen
 13. En gång, Margaret Wild
 14. Kulturchefen, Christer Hermansson
 15. Ond cirkel, Deborah Gerner

 

För första gången på länge läste jag om en bok och fler lär det bli, då Mina drömmars stad är den första av flera fantastiska böcker av Per Anders Fogelström jag planerar att läsa om. Det var underbart att återse Lotten, Henning, Tummen och de andra.

Grafiska romaner: 3

Ungdomsböcker: 2

Deckare: 2

Klassiker: 1

På engelska: 1

Månadens höjdpunkter: Utan tvekan var Prins Charles känsla vansinnigt bra, liksom All my friends are superheroes, Niceville, Jag är ditt fan in i döden, Ingen annan är som du, Kulturchefen och En gång. Många bra böcker alltså.

Och besvikelser: Jag trodde att Tre apor skulle vara bättre och var besviken på att Carin Gerhardsen inte infriade mina höga förväntningar med sin nya bok Helgonet.

Månadens överrskningar: Att det blev så få deckare och ungdomsböcker lästa den här månaden. Är också överraskad över hur mycket jag tyckte om de grafiska romaner jag läste.

Inte så överraskande: Att Mina drömmars stad höll för ännu en omläsning.

Den ultimata topplistan är uppdaterad med tre juniböcker.

3 reaktioner på ”Sommaren började bra”

 1. Jag är galet imponerad. Galet. Men så läser jag verkligen långsamt, långsamt själv också…

 2. Jag hajar inte heller hur du hinner. Vare sig med läsandet eller bloggandet. Otäck är vad det är 😉 Prins Charles känsla har f.ö. dramatiserats för Malmö stadsteater i höst läste jag. Ska nog försöka se den. Kanske kommer till Göteborg också så småningom?

  1. Jag har inget verkligt liv. 😉 Nej, men jag har börjat prioritera läsning mycket sedan jag började blogga. Förr läste jag kanske 60-70 böcker per år, nu blir det mycket mer. Teater av Prins Charles låter suveränt. Värt en malmöbesök kanske?!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: