Vad jag vill läsa om

Grupptryck är bokbloggosfärens bästa vän. När nu både Johnna L och Bokbabbel skrivit om vilka baksidor som lockar och vilka som inte gör det kommer här min variant.

Står följande på baksidan blir reaktionen:

Vill gärna läsa om: livskriser (för vuxna eller tonåringar), nutid, vänskap, 30-40-åringar, poetiskt, vackert språk, intressanta människoöden (gärna om kvinnor), historier från länder jag inte vet mycket om, aka-porr, sorg, spänning, leta efter någon viktig person, t.ex. mamma, gripande (kan vara både hiss och diss).

Är tveksam till: romantiskt, historiskt (okej för 1800-tal, men inte tidigare), märkeskläder och shopping (skor är om möjligt ännu värre), eländiga barndomsskildring (står det gripande barndomsskildring blir jag riktigt skeptiskt), skröna, våld, fantasy, charmig, släkthistoria (med tillägget ”som spänner över generationer”), mustig (i kombination med skröna blir det big no-no).

Big no-nos: BOATS, memoarer av/om ointressanta personer, böcker om antiken eller liknande, science-fiction, hysteriskt rolig (är det inte Loe går det bort).

Favoritmiljöer: Storbritannien (gärna London, Brighton, Oxford, Cornwall), Frankrike, nutid i Afrika, Asien, Göteborg, USA (gärna Boston, New York), Australien.

 

Tilläggas skall att vissa författares böcker inte ens tas ner från hyllan oberoende av vad de handlar om.

Rulla till toppen
%d