En lagom läskig spökhistoria

Vi har läst några böcker i serien om klass 1b av Helena Bross och Christel Bross. När jag nu fick ett bokklubbspaket, eller rättare sagt grabbarna O fick ett bokklubbspaket, var Spöket i skolan en av böckerna.

Det här verkar vara den första boken i serien då den faktiskt utspelar sig dagen före skolan börjar. Lova och Siri ska börja i klass 1b och de är nervösa. På lekplatsen gungar de och pratar om pennfacket och linjalen de fått lagom till skolstart. På lekplatsen träffar de Vicke, som också ska gå i deras klass, och hans storebror Alex.

Alex berättar om ett spöke som bor i skolans källare och tar med sig de yngre barnen dit. Alva och Siri är superrädda och jag kan säga att mina grabbar var det också. Alex har en livlig fantasi och berättar med stor inlevelse. I källaren ser de sedan ett skelett och då tycker grabbarna O att det är härligt läskigt. De fyra barnen flyr skolan. Lova och Siri krockar gråtande med en snäll tant och hennes papper flyger all världens väg. Tanten visar sig vara rektor och förklarar för flickorna att skelettet är av plast och heter herr Benknota.

Första dagen i skolan är alla glada och Alex hjälper rektorn att dela ut glass till alla barnen. Slutet gott allting gott.

Vi gillar böckerna om 1b alla tre måste jag säga. Nackdelen med just den här var att det var omöjligt att dela upp den på två kvällar. Det var alldeles för spännande. Väldigt passande bok just igår också då Storebror varit på besök i sin nya skola där han ska börja förskoleklass till hösten.

 

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: