enligt O

Tankar från en bokberoende

På jakt efter inspiration

Jag skriver blogginlägg, men det går trögt. Det känns som om allt bara blir tråkigt och förutsägbart. Jag saknar idéer och det poppar inte  upp några roliga inlägg alls i huvudet.  Så vad gör jag? Skriver mina inlägg och hoppas att inspirationen ska komma tillbaka. Ni får stå ut med att det blir ett och annat tråkinlägg den närmaste tiden. Om jag lägger av att skriva kanske jag istället tappar lusten helt.

Läsningen då? Går också sådär. Jag är ofokuserad och läser lite här och lite där. Orkar inte landa i någon bok. Ganska typiskt maj om du frågar mig. Min hjärna kan inte släppa slutspurten av terminen och den snurrar vidare då jobbet borde vara slut. Det är därför jag bloggar ändå, för att slippa jobba i tanken hela kvällarna.

Jag läser ungdomsböcker och lyrik. Korta avsnitt är ungefär vad som krävs för att koncentrationen ska räcka. Ingen simpel litteratur alls, men bra för en stressad hjärna.

En hel hög med böcker ligger och glor på mig. De skriker om att de vill bli lästa, men tyvärr får de vänta. Jag orkar inte läsa det som kräver eftertanke. Jag vill inte förstöra böcker som hade kunnat bli fantastiska läsupplevelser om mitt huvud var med.

Vad läser du för att varva ner?

Föregående

The day begins in the middle of the night

Nästa

Ett tecknat postnummerkrig

8 kommentarer

 1. Den Besatta

  Deckare brukar funka när jag inte orkar koncentrera mig och reflektera. Då är det ju bara att flyta med liksom 🙂

 2. det finns ju massa avkopplingsböcker, för mej handlar de ofta om trädgård

 3. Tävling: Just nu kan man vinna Kär i Kärleken av Lina Forss på Bokgläntan!
  http://bokglantan.wordpress.com/2011/05/19/tavling/
  Länka gärna till den så att fler får chansen att tävla:)

 4. Förstår dig helt och hållet, maj för lärare tar på ork och koncentration. För att varva ned ser jag på The Big Bang Theory och skrattar loss – sedan orkar jag läsa lite. Håller just nu på med “Señor Peregrino” som är lite Coelhoaktigt berättad.

  • Ja, det var väl den boken du pratade om i söndags? Läste just om hennes nya som också verkar bra. Är den lättläst?

   • Jag skulle ng säga att den går rätt snabbt och den är väldigt lätt för huvudet (vet inte riktigt om jag fick fram det där rätt…)

 5. Ibland poppar inspiration till blogginlägg upp vid de mest oväntade tillfällen. Ta det lugnt plötsligt finns idéerna.

 6. ibland har man bara sådana perioder…kanske behöver man dem också? Håller helt med miss E – ett avsnitt av The Big Bang Theory är aldrig fel

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: